2021. május 13., csütörtök

„NEM GONDOLJUK, HOGY ÚJRA FEL FOGJUK TALÁLNI AZ ÚJSÁGÍRÁST MAGYARORSZÁGON”

24.HU
Szerző: KERNER ZSOLT
2021.05.13.


A Deutsche Welle főigazgatója szerint nem úgy járnak körbe a világban, hogy mindenkinek megmondják, mit kell csinálni, viszont érdemes megismerni új nézőpontokat is, és ők ezt kínálják. Az viszont érdekes döntés, hogy a német közmédia anyagait a YouTube-on terjesztik.


Egy ideje terjedtek már a hírek arról, hogy visszatér Magyarországra a Deutsche Welle. A német közszolgálati adó korábban már kétszer is jelen volt az országban, először 1962 és 1977, majd – hosszú szünet után – 1993 és 1999 között volt magyar adásuk. A mostani visszatérés viszont kicsit más lett, a DW ugyan több magyar partnerrel is együttműködik, de a hasonló elveken működő Euronews-zal és Szabad Európával szemben nem indítottak sem magyar nyelvű tévé- vagy rádiócsatornát, sem online híroldalt.

A Deutsche Welle ezúttal a YouTube-on tért vissza, ami kevésbé tűnik erős kezdésnek, mint a többi közszolgálati célú csatornáé. Összesen mintegy tíz munkatárs gyártja a magyar nyelvű tartalmat, egy részük Berlinből, ahol a DW központja van, egy részük Magyarországról.

Az indulásról kérdeztük Peter Limbourgot, a DW főigazgatóját, aki azt mondta, azért indultak el újra nálunk, mert változnak az idők az Európai Unión és Magyarországon belül is. Jó ötletnek tartották, hogy új információkat mutassanak be Magyarországon a világról és az unióról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.