2021. május 24., hétfő

PÖRKÜTT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.05.24.



– Hova, hova? – igyekezett szuszogva az ifjú párhoz a macskaköveken egy férfi. Az ifjú pár meglepődött nagyon, mert jól láthatóan esküvő volt a séta célja, lévén a lányon földig érő menyasszonyi ruha, kezében csokor, és a fiatalember is fess volt nagyon. Öltöny, virág a lukban, ilyenek. Megtorpant a pár, ez az alak meg nyomult feléjük trottyos gatyában, szedte a tömpe lábait.

– Most lesz a… vagy volt? – kérdezte, mintha nem jutna eszébe az esküvő szó, vagy tilos volna azt kimondani valami tabu miatt, csak utalni rá, vagy, mint Isten borzalmas nevét sziszegni csaupán magánhangzók nélkül. SKV: valahogy így, de a fiatalok elértették.

– Most lesz – mondta a vőlegény.
– Most megyünk – erősítette meg a menyasszony, és kínosan mosolygott.
– Összekent pörköltszafttal a kisunokám – jelentette be a köpcös egészen váratlanul.
– Van ilyen – nyugtatgatta a vőlegény, de a bámészkodó tömegből, ami kialakult, még kihallatszott: Nahát.

Ez felbátorította a köpcöst, s ahogyan támadta le rohanvást a fiatalokat, még további baleseteket kezdett sorolni, nehogy azt higgyék, Jézus jött el hozzájuk megint más alakban, hanem, hogy a nép egyszerű gyermeke ő is, ezt a képzetet igyekezett kelteni, amire nagy szükség volt.

Egy komplett filmgyár kísérte a köpcöst ugyanis, operatőr, világosító, hangosító, rendező és asszisztens, a stábban ott volt még Habony és Rogán. Nem látszott ugyan, de a csatornafödőket lehegesztették előző éjszaka, az ablakokban napszemüveges, kopasz emberek üldögéltek, és az utca mindkét végén szűrték a járókelőket. Ha valakinél síp volt, be nem jöhetett, egyesek pedig azt suttogták, hogy fél órája a Hadházyt teperték le a tévétől kölcsönkért biztonságiak, mert dudálni akart a triciklijére szerelt hajókürttel, de ez csak szóbeszéd volt, urban legend vagy valami ilyen.

A köpcös viszont kepesztetett egyszerűnek lenni, és elkezdett hülyeségeket beszélni, amikről azt hitte, ilyen az élet a váron kívül, panelekben, amire halványan emlékezett, ahol a panelprolik laknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.