2021. június 16., szerda

FIDESZES „CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS” ÉS PORNÓ: EZ A KÉT LEHETŐSÉG MARADHAT A SZEXUÁLIS „FELVILÁGOSÍTÁSRA”

MÉRCE
Szerző: PÓSFAI ORSI
2021.06.15.



Az Országgyűlés a mai napon 157 igen és 1 nem szavazattal elfogadta a gyermekvédelmi törvény homofób módosítását (a Jobbikon kívül a többi ellenzéki párt bojkottálta a szavazást), amely nem csak a szexuális kisebbségek jogait csorbítja súlyosan, hanem a nemek közötti egyenlőtlenségeket is tovább mélyítheti a magyar társadalmon belül.

A megszavazott módosító

Május 25-én nyújtotta be Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella a „pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” szóló javaslatot, majd múlt csütörtökön, azaz június 10-én Hende Csaba jóvoltából megérkezett a módosító módosítása is. Már az eredeti javaslattal is komoly gondok akadtak, de a legfrissebb módosítás egyes szakértők és érdekvédők szerint akár gyerekek életébe is kerülhet, hiába az ő védelmük érdekében született elvileg ez a javaslat.

Tavaly nyáron ítélte a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forint pénzbüntetés befizetésére a volt perui magyar nagykövetet, Kaleta Gábort, akit az ügyészség 19 000 gyermekpornográf kép birtoklásával vádolt meg. Az ügy hatalmas közfelháborodást szült, az ellenzéki pártok és civil szereplők is hatékonyabb védelmet követeltek a gyerekeknek a magyar jogszabályokban. A kormány kivételesen nem hagyta figyelmen kívül a kezdetekben az ellenzék által keretezett problémát, és nagyjából egy évvel később előállt egy olyan törvényjavaslattal, ami elvileg az eredetileg követelt célokat teljesíti, a gyakorlatban azonban több szempontból is elfogadhatatlan.

A június 10-én benyújtott módosító betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését. Valamint – a törvény szövege szerint – „a megkérdőjelezhető szakmai hitelességű” szervezetek által tartott iskolai felvilágosító programokra külön szabályokat vezetne be, amelyek nagy eséllyel ellehetlenítenék a nem kormányközeli szervezetek iskolai foglalkozásait – így többek közt a NANE és a PATENT Egyesület fiatalok számára kidolgozott erőszak-megelőző foglalkozásait is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.