2021. június 3., csütörtök

KOMMENT 0602 BARKÁCSOLJUNK NYUGDÍJAT - A FELNEVELT GYERMEKEK SZÁMÁHOZ IGAZÍTANÁK A NYUGDÍJ ÖSSZEGÉT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.06.02.


Bajban van a nyugdíjrendszer, jöhetnek az ügyeletes megváltók, a maguk felettébb kreatív ötleteivel.
Most éppen tenyészprémium készül a nyugdíjból, ami felettébb dicséretes, minden nyúl támogatja.
Mert legfőbb kincsünk a gyermek, ezért is csináltunk a családi pótlékból alamizsnát.
Ezért gondoljuk mi, meg a Móricka azt, hogy a hetven év múlva kifizetésre kerülő nyugdíj ötven évvel első folyósítása előtt olyan afrodiziákum lesz, hogy a munkavállalók - leánykori nevükön a zemberek - a műszak után farokfelcsapva rohannak majd haza vagy a barátnőjükhöz nemzeni.
A kis jövevény buksiját simogatva merengenek el a majdani boldog nyugger-éveken, miközben tudják, hogy anyjuknak-apjuknak legfőképpen a lábaik egészségére kell figyelniük, ha előbb akarnak a kukához érni, mint a patkányok.
Szerintem nem kell a nyugdíjak megállapítása során semmit semmihez sem igazítani, tisztességes munkáért tisztességes fizetést kell adni, abból kell felhalmozni az időskorra valamilyen olyan értelmes formában, melyben nem a bankok híznak, csak megmarad a felhalmozott pénz értéke.
A nyugdíjakat kell majd hozzáigazítani a társadalom jövedelmi viszonyainak változásához, az inflációhoz, a bérek növekedéséhez, aztán meg nem kell kenetes pofával jótékonykodni, mert a nyuggerek - az én korosztályom is - aktív élete során legalább kétszer állította talpra ezt az országot, igaz, ennyi léhűtőt nem kellett eltartania luxus-színvonalon, mint manapság kell.
Szóval csak egyszerűen, vissza a svájci indexálást, a nyugdíj legyen nyugdíj, a családtámogatást, a családi pótlékot adjuk rászorultsági alapon, a gyermeknevelést támogassuk közvetlenül, étellel, tanszerrel, ruhával, ha kell tüzelővel, de ne keverjük össze-vissza a dolgokat.
Hogy valaki egy gyereket szül vagy hatot, az ne legyen becsület és dicsőség dolga, fogadjuk el azok döntését, akik a terheket viselni fogják és ne szóljunk bele a döntésükbe, mert a világ és benne az emberek sokfélék, sokféle indíttatással, tradícióval.
Viszont a nők számára legyen ingyenes a legkorszerűbb fogamzásgátlás is, és a megszületett gyermekek számára nyissuk ki a világot, ne legyen a sorsa már a fogantatás pillanatában egész életére meghatározott.
Szerintem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.