2021. június 11., péntek

KÖZÖS ALAP

KÖZÖS ALAP.HU
Szerző: 6PÁRT
2021.06.11.


TISZTELT VÁLASZTÓ!

Magyarország legfontosabb emberéhez fordulunk, hogy a véleményét kérjük hazánk jövőjével kapcsolatban: Önhöz. Önhöz, mert hisszük, hogy a következő kormány sikere attól függ, hogy milyen változást ér el az Ön életében és mindennapjaiban, milyen választ ad az Ön mindennapi kihívásaira és nehézségeire. Ez a dokumentum arról szól, hogy hogyan lesz Magyarország olyan hely, amely Önről szól.

Magyarország jövőjével, aktuális gondjaival és tennivalóival kapcsolatban többféle elképzelés létezik, és mindegyikben van igazság. Mi, magyarok sokfélék vagyunk, sokféle nézőpont szerint látjuk a hazánkat, és mindannyiunk számára vannak fontosabb és kevésbé fontos kérdések. Ez a sokszínűség ránk, ellenzékiekre is igaz. Ezért arra vállalkoztunk az ellenzéki együttműködés pártjainak – a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – vezetőiként, hogy egy olyan programot fogunk alkotni, amely közös nevezője lesz a jövő Magyarországának, és valóban az egész ország érdekét fogja szolgálni.

A programról szóló hatpárti egyeztetés hónapok óta tart, és nem is akartuk ezt siettetni: azt akartuk, hogy minden mondata olyan legyen, amelyben mindegyikünk egyetért; amelyben mindannyiunk értékei, szempontjai érvényesülnek. Most elkészültünk egy dokumentummal, és az elé bocsátjuk, akire igazán tartozik: Önre, magyar választóra. Ez nem egy kész választási- vagy kormányprogram, mert annak megalkotása nem lehet a pártok belső ügye. Ez a dokumentum feladatok leírása: olyan feladatoké, amelyeket egy új kormányzat feladatainak tartunk.

Amikor a választók bizalmát kérjük ahhoz, hogy a programot megvalósítsuk, akkor ennek az első lépése az, hogy a választóknak megmutassuk, hogy mire jutottunk, és megkérdezzük: van-e, ami kimaradt? Jól látjuk-e, hogy ez mindannyiunk összehangolt érdeke? Jól látjuk-e, hogy ez a program megtartja azt, ami a jelenlegi helyzetben jó, és megteremti azt, ami hiányzik belőle? Ez most olyan, mintha vizsgáznánk, és Ön, mint magyar választó fog minket elbírálni. Minden kiegészítést, hozzászólást köszönettel fogadunk, mert az eltökéltségünk nemcsak a választás napjáig tart, hanem a következő választási ciklus végéig: olyan program megvalósításához kérjük a felhatalmazását – majd utána a folyamatos együttműködést, civil megfigyelést és ellenőrzést -, amely valóban mindannyiunk programja. Számítunk a segítségére!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.