2021. június 12., szombat

MEGNÉZTÜK, MI IGAZ ABBÓL, AMIT A HIRTELEN KÖZLÉKENNYÉ VÁLÓ MÉSZÁROS LŐRINC ÁLLÍT

HVG
Szerző: OROSZI BABETT
2021.06.11.


Mészáros Lőrinc megszólalt az Indexnek. Az élő beszédre – különösen Mészáros élő beszédére – egyáltalán nem emlékeztető interjúban pedig több olyan kijelentést is tett, amellyel megpróbálja megmagyarázni, miért is van rendben az, hogy 10 év alatt a semmiből ő, Orbán Viktor földije lett a leggazdagabb magyar. Az interjúban több olyan állítás is elhangzott, amely egyfajta érv arra, miért nincs igazuk azoknak, akik Mészárost "támadják". Sok ebből csak hosszas kutatás után cáfolható vagy árnyalható, néhány azonban azonnal – ezekből szemezgettünk.


"Távolodjon el" – Mészáros Lőrinc utoljára a hvg.hu-nak szólalt meg olyan interjúhelyzetben, amely nem írásban történt, tehát mind a stílusáról, mind kommunikációs képességeiről pontos képet kaphattak az olvasók, hallgatók. A hvg.hu kérdései óta a leggazdagabb magyar nem beszélt élőben sem újságnak, sem tévének, írásos interjút viszont az utóbbi időben gyors egymásutánban kettőt is adott: egyet a Nemzeti Sportnak, egyet pedig most az Indexnek. Ezekben egy egészen új Mészáros Lőrincet ismerhetünk meg.

Az Index interjúja péntek reggel jelent meg, benne több olyan ténnyel, amellyel az elmúlt évtized különböző ügyeire reagál az üzletember. Ilyen részletességgel és érveléssel még egyszer sem próbálta meggyőzni az olvasókat, nézőket, az interjúban számos olyan témakör előkerült, amelyre eddig Mészáros vagy nem mondott semmit, vagy amit mondott, azt nem lehetett értelmezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.