2021. június 3., csütörtök

MIT TITKOL A KORMÁNY A FUDAN EGYETEMRŐL?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.06.03.


2019 októberében, a Fidesz szempontjából vesztes önkormányzati választás éjszakáján azt mondta Orbán Viktor, hogy Budapesten semmi olyan nem épül meg, amit a fővárosiak nem akarnak. Már akkor lehetett tudni, hogy mindez csak az ellenség megtévesztésére szolgál, és Orbán magasról tesz majd arra, amit akkor mondott. A miniszterelnök – nem először kormányfői regnálása óta – abban bízott, hogy az emberek memóriája véges, és a legtöbben már arra sem emlékeznek, ami egy nappal korábban történt. A Republikon Intézet legújabb elemzése szerint a magyarok mintegy kétharmada ellenzi, hogy Budapesten felépüljön a Fudan Egyetem. Még a fideszes szavazók 31 százaléka is ellenzi a tervezett beruházást.


Az ellenzéki szavazók 89 százaléka nem ért egyet a kínai egyetem ötletével, s a fideszes szavazók közül is minden harmadik rossznak tartja az elképzelést. A kormány mégis ragaszkodik a Fudanhoz. Ha pozitívan akarnánk értelmezni ezt a hihetetlen makacsságot, azt mondhatnánk, hogy Orbán és csapata nem keresi az olcsó népszerűséget, s akár még a népakarat ellenében is lenyomja a magyarok torkán, amit szeretne. Még az sem érdekli őket, hogy ezáltal csökken a támogatottságuk. Lehet az is, hogy bíznak a választások előtt osztogatott zsák krumpli varázserejében, a mozgósításban és a tájékoztatási monopóliumból adódó, összehasonlíthatatlan előnyben.

Észérv nemigen van a kínai egyetem mellett, csak azt tudjuk, hogy sokba kerül, hitelből épül, kínai cégek kínai alapanyagokból építik, s nekünk, magyaroknak, csupán annyi a dolgunk vele, hogy a felvett hitelt – jelen állás szerint mintegy 500 milliárd forintot – visszafizessük a kínaiaknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.