2021. június 30., szerda

MOST MÁR AZ EU VEZETŐI IS TUDJÁK, HOGY A KORRUPCIÓ LELEPLEZÉSÉVEL LEHET SAROKBA SZORÍTANI ORBÁN VIKTORT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.06.28.


Sokat polemizáltunk már arról, hogy konszolidálható-e az Orbán-rendszer, illetve érdeke lenne-e a hatalmon lévőknek, hogy kevésbé konfrontatív politikára váltsanak. Az ilyen kérdések azért lesznek mindig aktuálisak az Orbán-érában, mert rendszeresen elérkezünk olyan kiélezett szituációkhoz, melyek megelőzhetők lettek volna egy előrelátó, óvatos, sőt taktikus politizálással. Más kérdés, hogy Orbán Viktor meg tudna-e élni egy konfliktusmentes politikai közegben, illetve, keleti szövetségesei elégedettek lennének-e vele, amennyiben az EU egyik legkonszolidáltabb rendszerét vezetné?

Olyan kemény üzengetés már rég zajlott az uniós vezetők és Orbán Viktor között, mint az úgynevezett pedofiltörvény elfogadása óta. Pedig már megszokhattuk, hogy a magyar kormányfőt nem igazán érdekli, ha kiborítja az EU vezetőit és miniszterelnök kollégáit. Sőt, olykor az az ember érzése, hogy igazi provokátorként épp az a célja, hogy mindig láthatóvá tegye a mentalitásbeli és sokszor identitásbeli különbségeket közte és az unió mainstream-je között.

Ami azonban most zajlik, már nem az erőfitogtatásról, árkok ásásáról, politikai üzengetésekről szól. Több uniós politikus is hangsúlyozta ugyanis, hogy a nyíltan homofób törvénnyel Orbán átlépett egy vörös vonalat, így nem számíthat már azok támogatására sem, akik eddig úgy gondolták, hogy jobb egy komisz gyerek az osztályban, mintha kicsapnák az iskolából, és az utcán beállna egy bűnbandába. A helyzet ugyanis az, hogy a magyar kormányfő már most úgy viselkedik, mintha egy utcai galeri vezetője lenne, így egyre kevésbé tolerálják az osztálytársai, hogy még mindig ugyanarra a menzára jár, mint ők.

Mintha maga Orbán szeretné, hogy még a magyar választási kampány élesbe fordulása előtt újuljon ki a vita a jogállami mechanizmusról, illetve az uniós pénzek elköltésének ellenőrzéséről. Pedig a tét igen nagy, hiszen amennyiben kiprovokálja, hogy uniós forrásokat tartsanak vissza Magyarországtól, azzal erősítheti az ellenzék pozícióit. Ő azonban inkább úgy gondolkodik, hogy a saját szavazótábora igényli a folyamatos szabadságharcot, ő pedig meg fogja tudni győzni a híveit arról, hogy megéri harcba szállni a balliberális erőkkel, mert a végső győzelem már karnyújtásnyira van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.