2021. június 22., kedd

SIMONKA GYÖRGY: KÉTKEDVE FOGADOM, HOGY A MINISZTERELNÖK KEVESEBBET TUD AZ ÜGYEMRŐL, MINT ÉN

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2021.06.22.


- Interjút adott a 24.hu-nak a többi között korrupciós bűncselekmények elkövetésével megvádolt Simonka György, akivel szemben nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.


- Az ügyészek szerinte törvénytelenségeket követtek el, és úgy véli, a kormányváltásra készülve vadásztak rá. Nem fél attól, hogy rács mögé kerül.

- A fideszes országgyűlési képviselő elképzelhetőnek tartja, hogy pártja nem őt indítja a jövő évi országgyűlési választáson Dél-Békésben, de erről még nem született döntés. Ez esetben megfontolná, hogy függetlenként induljon-e.

- Lázár János korábban azt mondta, Simonka a bíróságon fejezi be a pályafutását, erre ő most úgy válaszolt: regényt tudna írni a volt miniszterről, aki jobban tenné, ha csöndben maradna, mert amíg ő szegényebb lett országgyűlési képviselőként, addig Lázár jóval gazdagabb.

- Saját vagyoni helyzetéről egyébként így beszél: „a végrehajtás miatt 100-200 ezer forint marad havonta a fizetésemből, ami a feleségem számlájára megy, nekem még bankkártyám sincs. Nálunk az asszony a gazda.”

- Kiderült az is, hogy Kövér László házelnök írt levelet a bíróságnak, hogy kikérje Simonkát a parlamenti szavazásokra múlt kedden, amikor elfogadták például a melegellenessé alakított pedofiltörvényt.

- Az ügyvédje, Erdei Zoltán jelenlétében nyilatkozó kormánypárti politikus egy szokatlan lépéséről is beszélt: az Európai Unióhoz fordult mentelmi jogának újbóli felfüggesztése miatt.

Nem fél?

Mitől?

Az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta ön ellen a többi között korrupciós bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőperben. A legtöbbeknek ilyen helyzetben azért megremegne a keze.

Bizonyos mértékben nekem is, nehéz elviselni, hogy három év vegzálás után olyan eljárás alá vontak bennünket, mint a legkomolyabb gyilkosokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.