2021. július 3., szombat

EURÓPA DNS-E ÉS AZ ÜBERMENSCH

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.07.03.


Európa DNS-e a tegnapi rádiós szeánszon megrovóan említette, hogy a holland fickó (Mark Rutte) „übermensch tempóban” beszélt Magyarországról, mint egy régi gyarmattartó. Pedig a holland fickó csak annyit mondott, Orbánnak semmi keresnivalója az Unióban. Ez nem gyarmatosító tempó, nem akarja Orbánt mintegy bekebelezni és kiszívni az összes zsírját, éppen hogy annyit mond csupán, kívül tágasabb. Európa DNS-e ezen túl nehezen viseli azt is, hogy a holland fickó térdre akarja kényszeríteni őt, holott, mint tudjuk, a magyari hős csak a szerelme és a hazája előtt térdepel, meg a jóisten előtt.

Illetve, ha sok volt a házi főzésű alapvető élelmiszer, de ez kimaradt a fölsorolásból. A holland fickót übermensch tempóval vádolni, miközben meg vagyunk győződve az illiberális oldal erkölcsi és kulturális fölényéről, nem csak szimpla hazugság, hanem tudatlanság is. Náci fogalmakat nem először használ Európa DNS-e, túl van már az élettéren, amit azzal védett ki, hogy nem azt mondta, Lebensraum, most viszont már nem bíbelődött a fordítgatással, nem a felsőbbrendű ember tempójával vádolta meg a holland fickót, hanem szégyenérzet nélkül übermenschezett ő maga.

Kitetszik, hogy erős vonzódást tanúsít a náci frazeológia irányába, amivel nem azt állítjuk, hogy maga is náci, de még lehet, ha így folytatja. Nem mintha zavarná egyáltalán, mit vélekednek róla, megy neki mindennek és mindenkinek, a valóságérzékét már rég elveszítette. Hajlamosak vagyunk azt hinni, nem igazán tudja, miket beszél, de ez a szemszögéből mindegy is, a híveket ez egyáltalán nem zavarja, elég, ha mozogni látják a száját. Bizonyságom is van arra (megint és ismét), hogy halovány fingja sincs a világról, amiben él, vagy ha igen, jól leplezi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.