2021. augusztus 11., szerda

ELŐSZÖR ISMERTE EL A MAGYAR ÁLLAM, HOGY 60 FÖLÖTT HATÁSTALAN A KÍNAI VAKCINA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: B1
2021.08.09.


Már hivatalosan is megbukott az ember- és gyógyszerkísérlet.


A koronavírus elleni oltás 3. dózisára jelentkezőkkel egy olyan tájékoztatást íratnak alá az oltópontokon, amelyik a Sinopharm/Vero Cell vakcinával oltottakat az immunsérültekkel helyezi egy sorba:

Egészségügyi okból elsősorban az immunsérültek oltandók, vagyis az immunszupresszív kezelés (kemoterápia, sugárterápia, biológiai terápia, magas dózisú szteroid terápia) alatt állók, illetve akiknél az alap oltási sor immunszupresszió állapotban történt. Emlékeztető oltás szempontjából ugyanebbe a csoportba tartoznak az elölt teljes vírus vakcinával (Sinopharm) oltott 60 éven felüliek és/vagy immunsérültek.

A tájékoztató faximiléjét Dobson Szabolcs gyógyszerész közölte a Koronavírus vakcináció – szakirodalmi tallózó nevű Facebook-oldalán.

Ezzel a magyar állam először ismerte el, hogy a Magyarországon használt kínai vakcina nem egyenrangú a többivel (főként a nyugati fejlesztésű, európai engedéllyel rendelkezőkkel), mert időseknél a hatásossága az immunszupresszív kezelés alatt állókéval vethető össze.

A Sinopharm/Beijing CNBG/Vero Cell egyszerre

- a legkorszerűtlenebb-legelavultabb technológián alapuló, ezért a legkevésbé hatékony;

- egyúttal azonban a messze legdrágább vakcina (darabja 31,5 euróba kerül, ami kétszerese a Pfizer és 20-szorosa például az Astra Zenica árának);

- azonban ebből érkezett a legtöbb Magyarországra (több mint 5 millió adag, amiből 3 millió a magyar állam nyakán maradt: 35 milliárd forint buktunk rajta).

A NER-közeli strómancég közbeiktatásval vásárolt kínai vakcina hatásosságáról az idősek körében az OGYÉI sem volt meggyőződve:

Ezt a gyógyszert feltételesen hagyták jóvá a III. fázisú klinikai vizsgálatok adatai alapján. A védőhatásra vonatkozó értékeléshez a végső adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, a hatásosság és a biztonságosság még további ellenőrzésre szorul.

A szakhatóság csak a kormány politikai nyomására engedélyezte a magyarországi használatát: gyakorlatilag jogszabály-módosítással kötelezték erre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.