2021. szeptember 9., csütörtök

A DIKTÁTORVÁLASZTÁSHOZ KÉSZÜLT SAPKA NEM IS TITKOLJA A VALÓSÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.09.


A Telex beszámolója szerint a talpnyalók egymást túllicitálva próbálnak jó pontokat szerezni az OV’22 feliratú sapkával, amely annak a kampánynak a része, hogy a Fidesz már nem is a párttal kampányol, hanem Orbánt állítja a választás középpontjába, mintha nem parlamenti választás, hanem diktátorválasztás lenne. A lényeget valóban eltalálták, a Fideszen belüli vezérkultusz már ott tart, ahol a valóság, hogy nincs párt, nincs senki, csak a Vezér van, mindenki más az ő kegyéből szolgálhatja őt. Ha nem teszi, kuka. Erre képeznek mindenkit az iskolák, az egyetemek, az MCC.

A magyarok most nyersen megkapják a valóságot. 2022-ben nem új parlamentet választanak a képviselőkre és a pártokra adott voksolással, hanem arról szavaznak, hogy Orbán Viktor diktátor maradjon az ellenőrizhetetlen, korlátlan hatalomban, vagy visszakerüljön a népképviselet kezébe az ország, amit Orbán önhatalmúlag kisajátított és a családja hasznára működtet. Nem választást jelent ez sem, hanem csak szavazást: szavazni lehet, választani nem, mert a szavazás végeredményét Orbán előre eldöntette, a magyar népnek nincs választási lehetősége.

A 2022-es szavazás ugyanolyan, mint egy “nemzeti konzultáció”, amely hazudik, majd annak alapján megmondja, mi a jó, és arra lehet szavazni, amit jónak mutattak be. Orbánra vagy ellenzékére lehet szavazni, de választani csak Orbánt lehet. Ezt még Kádár János sem engedte meg magának, hogy a választás az ő személyéről szóljon. A hasonló választási komédián a Hazafias Népfront adta a listát, amit megkapott azoktól, akikre szavazni lehetett. Eljátszottak egy választást, hogy megmutassák a Nyugatnak, hogy itt demokrácia van, de legalább nem volt ilyen primitív személyi kultusz.

Pedig Kádár János egy valódi szavazást is megnyert volna Magyarországon, szemben a felcsúti köztörvényes bűnözővel, aki egy szabad ország szabad választásán, tisztességes és egyenlő feltételek között nem nyerne talán most sem, pedig tíz éve agymosást folytatnak, és nincsen demokratikus és szabad sajtó. Ha még az is lenne, s ha a kilencvenes évek Magyarországa lenne, akkor ez a csaló tolvaj bűnöző az estét megint hokimeccs bámulással tölthetné, de azt is csak a börtöncellában...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.