2021. szeptember 19., vasárnap

AZ ELLENZÉK SZERINT A HATALOM MEGIJEDT ATTÓL, HOGY AZ EMBEREK TÖMEGESEN AKARJÁK KINYILVÁNÍTANI A VÉLEMÉNYÜKET AZ ELŐVÁLASZTÁSON - HÉTFŐN FOLYTATJÁK.

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2021.09.18.


Jöhet bármilyen támadás bárhonnan, bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják: ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson - áll az ellenzék közös közleményében.

A pártok arról írnak, hogy 2021. szeptember 18-a történelmi volt az ország jövője szempontjából, mert a demokratikus ellenzék és a civilek megállapodása nyomán megkezdődött az első, közösen koordinált Előválasztás, amelynek célja, hogy az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletükre. Hangsúlyozzák: a politika mindenekelőtt az emberekről szól, legalábbis abban a világban, amelyet mi, a demokratikus ellenzék pártjai és a jó ügyért éjt nappallá téve dolgozó civilek képviselnek.

"Egészen más a helyzet viszont abban a világban, amelyben Orbán Viktor és rendszere áll: nekik az az érdekük, hogy a demokratikus folyamatokat megakasszák, meggátolják, és folytassák azt a politikát, amelynek lényege nem az emberek képviselete, hanem kiváltságaik megtartása, a közérdek megakadályozása, a közjavak lenyúlása és kontrollja"


- írják a közleményben.

Az ellenzéki pártok szerint "a hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett. Ám hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik: tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!" 

Ahogy arról beszámoltunk, nem saját hiba, hanem összetett támadás döntötte be az előválasztási rendszert. Az előválasztás hétfőn folytatódik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.