2021. szeptember 4., szombat

ORBÁN BELEEGYEZÉSÉVEL BALHÉZNAK A FEKETEINGESEK A VÁLOGATOTT MECCSEIN

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.09.04.


Csütörtökön este balhé volt a Puskás Arénában. A közszolgálatinak mondott televízió úgy tett, mintha mi sem történt volna, próbáltak elnyomi a fújolást, a fütyülést és a huhogást, a buzgó munkatársak igyekeztek nem tudomást venni arról, hogy az angol válogatott játékosai – a török játékvezető társaságában – a mérkőzés előtt letérdeltek, ezzel is kifejezvén, hogy elutasítják a rasszizmust.


Próbálták meg nem történtté tenni a gyalázatot, de nem sikerült, a magyar ultrák „hőstettei” az angol újságok címoldalára kerültek. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vizsgálatot indít az ügyben, és azt ígéri, hogy beazonosítják a renitenseket, és amennyiben a nemzetközi szövetség (FIFA) megbünteti a magyarokat, a büntetést ráterhelik az elkövetőkre. Vagyis, azokra, a magukat szurkolónak nevező személyekre, akik huhogtak és megdobálták az első gólt szerző (színes bőrű) Raheem Sterlinget, és gyakorlatilag az egész mérkőzés alatt minősíthetetlenül viselkedtek.

Nem ez az első – és vélhetőleg nem is az utolsó – hasonló ígérete az MLSZ-nek. Mely szervezet, ha akar, léphetett volna már korábban is. Alkalma, oka lett volna rá, és tegyük hozzá, lehetősége is. Már régen beazonosíthatták volna a szurkolóknak látszó vandálokat, akik – nehéz nem észrevenni – évek óta szervezetten „drukkolnak” a magyar válogatottnak. A szervezettség a mostani meccsen is látható volt, a derék ultrák a magyar futball régi dicsőségére emlékeztető élőképpé álltak össze. Mindezt nem tehették volna meg a felsőbbség tudta és támogatása nélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.