2021. szeptember 29., szerda

ORBÁN, A BESZARI UTCAI HARCOS

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.09.29.


Orbán Viktor nagy király nem fogadja az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttségét. A hét jóember a jogállami normák kies hazánkbéli állapotáról óhajt tájékozódni, ez ügyben pedig kihallgatást, audienciát mintegy kértek Orbán Viktor nagy királytól, aki elegánsan fölemelte duci középső ujját, és bemutatta a heteknek. Mindeközben pedig azt mondta nékik, nem járulhatnak a trónusa elé, sőt, még birodalmának panorámáját sem mutatja meg nekik a legendás erkélyről. Indoklásul annyit hozott fel, hogy csak, illetve még annyit sem, csak profánul kijelentette, nem.

A maga módján bölcs és előrelátó volt a ganyéságban, hiszen volt olyan, hogy az Európai Parlamentben kellett volna megjelennie, amire azt üzente, ő múlhatatlan, halaszthatatlan országos ügyeket intéz buzgón szuszogva, aztán kiderült, hogy valamelyik náci cimborájával vacsorált. Münchenbe sem ment el a nyáron meccsnézőbe, ami az ő horizontjával, mániájával és nívójával maga az áldozatok netovábbja, ha pedig úgy tetszik, beszariságának ékes bizonyítéka. Annak a megvetendő tulajdonságnak, amellyel nem mer szembenézni a valósággal, ha az akármennyire is zavarhatja a békés emésztésben.

Nem most kezdődött ez nála. Mert soha nem feledem, hogy amikor a holocénban, amikor ég halandó és esendő léleknek a közelébe lehetett férkőzni, és voltam olyan hülye, hogy interjút készítsek vele, föltettem neki a kérdést, mit szól az ÉS riportsorozatához, amelyben a tokaji szőlők nem is taggyűlését, a ne mi nyerjük a legtöbbet alávaló kijelentését és annak folyományait boncolgatták. Azt felelte nékem, hogy ő ilyen sajtótermékeket egészségügyi okokból nem olvas. Azóta eljutott a valóság teljes tagadásáig, azóta neki kellemetlen ember a közelébe nem mehet. Interjút nem ad, boldogkarácsonyozik vagy függöny mögé bújik.

Nem a sajnálat mondatja velem, de elég szar lehet így élni, és abban az országban is az, amelyet egy ilyen ember irányít most már teljhatalommal. Ezen a ponton Orbán jelleméről kellene beszélnünk, de azt kell látnunk, hogy ilyenje nincsen neki, ilyen éthoszt még nyomokban sem tartalmaz a manus. Ezt, mi pórnépek jellemtelenségnek szoktuk nevezni, Orbán nagy király azonban ezen is túlmegy, ha lehet olyat tételezni, hogy a jellem negatívba fordul, ennek a jelenségnek azonban még nincsen neve a szakirodalomban. De majd lesz neki, ha pszichiáterek és történészek együtt állapítják meg az orbánizmus ismérveit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.