2021. október 24., vasárnap

BÉKEMENETEK, ORBÁN VIKTOR BESZÉDE, A TELJES ELLENZÉK EGY SZÍNPADON – OKTÓBER 23. PERCRŐL PERCRE A MÉRCÉN!

MÉRCE
Szerző: MÉRCE

2021.10.23.


Békemenet-paródia, Békemenet, Orbán-beszéd, összellenzéki megemlékezés: rég nem volt olyan mozgalmas október 23-ánk, mint amilyennek a mai ígérkezik. Tavaly a koronavírus-járvány miatt egyik párt sem készült nagyobb szabású rendezvénnyel, de október 23-át valójában a járvány által sújtott 2020 előtt sem igazán ünnepelt akkora egységben az ellenzék, mint a tervek szerint ma fog. A jövő áprilisi országgyűlési választások előtti kormányzati és ellenzéki erődemonstráció egymástól tisztes távolságra, az Andrássy út két végében lesz: Orbán Viktor 15:30-tól mond beszédet a Békemenet zárásaként, az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek pedig 16 órától lépnek színpadra a Hősök terénél.

Bár szakemberek – köztük pl. a Magyar Orvosi Kamara elnöksége – egyre erőteljesebben javasolják még az oltottaknak is a maszkviselést zárt térben, illetve bármilyen tömegrendezvényen, a kormány augusztus 20-ához és a vadászati világkiállításhoz hasonlóan az október 23-ai ünnepi rendezvényeket is felmentette a járványügyi korlátozások alól. A mai rendezvénysorozaton se maszk, se védettségi igazolvány nem kötelező, és létszámkorlát sincs életben. Az ellenzéki megemlékezés szervezői ugyanakkor az esemény leírásában azt kérik a résztvevőktől, viseljenek maszkot.

A mai eseményekről folyamatosan beszámolunk itt, valamint Facebook-oldalunkon több helyszínről élőben jelentkezünk. Tartsatok velünk
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.