2021. október 5., kedd

GÖNCZ KINGA: A NÁRCISZTIKUS POLITIKUS AZÉRT BESZÉL CSAK A SAJÁTJAINAK, MERT NEM TUDJA ELVISELNI A NEGATÍV INDULATOKAT

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2021.10.05.


Minden politikusnak nagyon hasznos, ha nem az egész életét tölti a politikában, de sokszor annak látjuk példáját, hogy sokan azért nem tudják abbahagyni a politikai szerepvállalást, mert nem nagyon van hová visszamenni – mondta Göncz Kinga egykori külügyminiszter arra a kérdésre, hogy sokan nem tudják, merre jár, miután abbahagyta a politizálást. A korábbi politikus a CEU-n tanít, ahol korábban is oktatott, de miután az egyetem egy országgal arrébb tette a székhelyét, ő is Bécsben él. Emellett pszichiáterként fogadja – leginkább – az ott élő magyarokat.


Minden látható vezetői szerep azzal jár együtt, hogy az ember személyisége háttérbe kerül és ő egy vegyítési felület lesz. Belelátnak jókat és rosszakat, idealizálják és leértékelik – mondta Göncz Kinga arról, milyen is lesz egy ember személyisége, ha vezetővé válik. „Mindenki, aki akármilyen kis körben vezető szerepben van, ezt valamilyen szinten megéli. A politika ennek felnagyított formája. Egy vezető általában személyes kapcsolatokban létezik, nemcsak a médiában és nemcsak távolról. A politikus sok ember számára csak egy kép és nagyon nehezen jön át a személyisége. Igen megterhelő tud lenni az, amit rávetítenek az emberre. Egyébként a túlértékelés még veszélyesebb, mint a gyűlölet és a támadások. Az egyik csapda politikusként az, hogy az ember elkezdi elhinni, hogy ő fantasztikus, aki csak azért nem jár a vízen, mert nem szeretne vízen járni, de ha megpróbálná, akkor egészen biztosan sikerülne neki.”

„Amiben Magyarország nagyon jó, hogy ebben a túlpörgetett, gyűlölködő hangulatban politikusként iszonyatos mennyiségű indulatot kap az ember és ezt néha személyesen is megéli.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.