2021. október 27., szerda

JÖHETNEK MÉG MEGLEPETÉSEK A BENZINKUTAKON - SOK MÚLIK A SPEKULÁNSOKON IS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.10.27.


Egyre drágulnak az üzemanyagok, de az azért elgondolkodtató, hogy amikor utoljára a mostani szinten volt a világpiaci olajár, akkor a benzin 404, a dízel pedig 411 forintba került literenként. A kormány adócsökkentési kommunikációja pedig pimasz csúsztatás.


Mától ismét emelkedik a benzin ára. Egymás után dőlnek meg a történelmi rekordok, lassan hozzá kell szoknunk a lélektaninak mondott 500 forintos szinthez a kutaknál. Mint korábban megírtuk, rekordokról persze csak nálunk van szó. Tény, hogy idén január óta a világpiacon az irányadó Brent 50 dollár körüli árról napjainkra 85 dollárra emelkedett, ami persze nem csekély, több mint 60 százalékos drágulást jelent.

Legutóbb 2018 szeptemberében adták-vették a nyersolajat ennyiért a világpiacon, itthon azonban akkor még ennek ellenére távol voltunk az 500 forinttól. A NAV akkor hivatalosan 404 forintban szabta meg a 95-ös benzin, és 411 forintban a dízelolaj üzemanyagköltség-elszámoláskor alkalmazható hivatalos árát. A három év alatt elért 25 százalékos növekedés a forint romlásának következménye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.