2021. október 29., péntek

MÉG 5,6 MILLIÁRD KORMÁNYKOMMUNIKÁCIÓRA, 2 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉS A MOL-VEZÉRNEK

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.10.29.


444: Két év börtönre ítélték Hernádi Zsoltot Horvátországban


A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség 2013-ban emelt vádat a Mol-vezérigazgató ellen, mert arra jutottak, hogy a MOL azért vehette át 2009-ben az INA nevű horvát energiacég feletti irányítást, mert Hernádi lefizette Ivo Sanader akkori horvát kormányfőt. A zágrábi Legfelsőbb Bíróság elutasította a két vádlott 2019-es fellebbezését, és helybenhagyta a korábbi ítéletet, így Sanader 10 millió euró kenőpénz elfogadása miatt hat, Hernádi Zsoltot pedig vesztegetés miatt két év letöltendő börtönre ítélték. Az ítélet jogerős, de Magyarország valószínűleg nem fogja kiadni Hernádit a horvátoknak.

Hvg.hu: Kapott Rogán minisztériuma 5,6 milliárdot kormányzati kommunikációra

Ismét költségvetési átcsoportosításokról döntött a kormány – derült ki a Magyar Közlönyből. A gazdaság-újraindítási programokból 26 milliárd forintot kap a Pénzügyminisztérium Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósága beruházásokra és felújításokra. Félmilliárd többlet jut az Emminek „hit- és erkölcstanoktatás és tankönyvtámogatás” címén. A rendkívüli kormányzati intézkedések rovatából a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának utaltak ki további 5,6 milliárd forintot „kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra”, de egyházi feladatokra is jutott 3,8 milliárd, méghozzá a gazdaság-újraindítási alapból.

Telex: Arab reklámokra, madáretetőre és ruhatervezésre is jutott a vadászati kiállítás hatalmas kommunikációs költségeiből

750 óriásplakátra összesen bruttó 85 millió forintot költött a vadászati világkiállítást megrendező Egy a Természettel Nonprofit Kft. – derül ki a Párbeszéd Magyarország politikusának közérdekű adatigénylésére adott válaszból. A Dorosz Dávid kérésére kiadott dokumentumban ennél kiugróbb tétel, hogy kommunikációs feladatokra összesen több mint 3 milliárd forint ment el.

24.hu: Karácsony: Nyomoz a rendőrség a csillaghegyi fürdő ügyében

Karácsony Gergely főpolgármester azt írja a Facebookon, hogy szerinte az elszámoltatás nem kommunikációs trükk, hanem kemény munka, és az elmúlt két évben több feljelentést is tettek az előző városvezetéssel szemben. A főpolgármester szerint az egyik ilyen ügyben, a csillaghegyi fürdő ügyében a rendőrség nyomozást is rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. “Csak a szokásos: haveri vállalkozás végzett felújítási munkálatokat sokkal több pénzért, mint amennyi a szerződésben szerepelt, olyan alvállalkozókat fizettek ki, akik végül nem végeztek munkát – tette hozzá.

Napi.hu: Mészáros Lőrinc cége kétmilliárd forintért szállásolhatja el a rendőröket


A Hunguest Hotels Zrt. nyerte meg a Budapesti Rendőr- főkapitányság közbeszerzési eljárását – közölte az Opus Global Nyrt. a tőzsde honlapján. A Hunguest Hotels a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus közvetett tulajdonában lévő cég. A nyertes közbeszerzés értéke 3,105 millió forint éjszakánként, ezért az összegért 700 főnek biztosítanak szállást, vagyis 4435,7 forintos éjszakánkénti áron látják vendégül a szálláshelyek a rendőröket. Az eljárás dokumentumai szerint egyedüli ajánlattevőként nyert a Hunguest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.