2021. november 16., kedd

"AKKOR MÁR LŐTTEK"

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.11.16.


Nem igazán akarja a Fidesz ezt a 2006-ot elengedni, amíg szavazatot remél tőle. A narratíva azonban már kezd Dózsa László 1942- nívójára süllyedni, feltéve, ha egyáltalán van hová lejjebb ereszkednie. Most épp kerekasztal beszélgetésen hamisították a történelmet „Mit tettek velünk 2006-ban” címmel. Balog püspök és Gulyás miniszter nézte sajátos szemüvegen át a múltat, ami melankolikus történelem-átpingálás akkor vált komolytalanná, amikor Balog páter elmesélte 2006. október 23-i emlékeit, ekképp: „Imádkoztam, politikusként. Az Astoriánál a gyűlés úgy végződött, hogy három felekezet papjai mondtak imádságot, én voltam az utolsó, akkor már lőttek”.

Gulyás Gergely pedig a Škoda Octaviájára emlékszik, hogy abban ülve hallgatta az őszödi beszédet, ami után egyből a Kossuth térre sietett. Nem tudni, Gulyás miniszter huszonöt évesen mért nem valami zenét hallgatott a Škoda Octaviájában, miért nem csajokat szállított buliba, és azt sem, miért sietett a Kossuth térre, hogy pisálnia vagy kakálnia kellett-e hirtelen. A történetek mesélésében pár percre vagyunk már csak attól, hogy Gyurcsány tizenöt évvel ezelőtt behívta az oroszokat a forradalmi magyar ifjúság ellen, és mindezt úgy, hogy a viedómegosztók őrzik a képeket az eseményekről, és ennek tudatában látszik, hogy Balog páter a haverjával a képünkbe hazudik.

Mindez azoknak, akik még emlékeznek, egy arculcsapás, de nem azért, mert az igazság, hanem, mert a hazugság fáj. És nem győzhetünk azon szörnyülködni, ez az egész milyen hatással van azon ifjak tudatára, akik akkoriban vagy előtte születtek, és újólag arra a szörnyűségre emlékeztetek, hogy felnő egy generáció immár lassan, amely eszmélésében Orbánon kívül mást nem ismer. Mert amióta leszokott a biliről, csak őt, és népéért való hősi küzdelmeit látja az összes médiában, úgyhogy abban is az utolsó órában vagyunk, hogy Orbán azzá váljék, ami szeretne lenni, örökkévaló és ledönthetetlen szobor, aki nélkül és aki után nincsen élet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.