2021. november 7., vasárnap

ELKESERÍTŐ TUDATLANSÁGGAL INDULTUNK NEKI A 4. HULLÁMNAK

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2021.11.07.


Minden korábbi előrejelzést cáfolva, az előző két járványhullámhoz hasonló intenzitással kezdett el terjedni a koronavírus most ősszel is. A fertőzések, kórházi és súlyos esetek száma és sajnos a halálozások alakulása is hasonló meredekségű görbéket írnak le, mint egy éve vagy tavasszal. Sokan próbálják kutatni az okokat.

A kérdés nagyon leegyszerűsítően úgy hangzik, hogy „miért nem tudta a sokkal fertőzőbb delta variáns terjedését megfogni a sokkal nagyobb átoltottság?”. A válaszhoz eggyel közelebb kerülnénk, ha tudnánk, kik betegednek meg, az oltottak és az oltatlanok milyen megoszlásban vannak a kórházakban, erről azonban semmilyen adatot nem közöl a kormány.

Az a mai napig nem világos, hogy ilyen összesítő adat nincs, vagy csak nem nyilvános. Amíg így van, csak azon tanakodhatunk, hogy melyik rosszabb:

- ha a járványügynek igénye sincs megismerni a járvány természetét, ami ellen nap mint nap küzd, vagy

- ha csak nem akarja ezt megismertetni a járvány következményeit minden nap elszenvedőkkel, segítve őket a döntéseikben is.

Valójában azonban a kórházi adatok hiánya csak egy szűk szelete annak az ismerethiánynak, ami az egész járványkezelést övezi. Menjünk egy kicsit vissza az időben, hogy ezt jobban megértsük!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.