2021. november 30., kedd

VAN, AKI AZ ÖTÖDIK OLTÁSÁRA MEHET MOST, MÁSOKNAK NEGYEDIKET SEM ENGEDNEK

SZABAD EURÓPA
Szerző: SZALAI BÁLINT
2021.11.30.


Legalább kétféle okból szeretnének sokan sürgősen negyedik oltáshoz jutni Magyarországon. Teljesen véletlenszerűnek tűnik azonban, ki kaphat és ki nem, miközben sokan már az ötödik oltásukra szereztek időpontot.

Sokaknak okoz komoly gondot, hogy a magyar állam olyan vakcinát ajánlott számukra, amely nem hatékony, így gyakorlatilag védtelenek az újabb hullámban. Ez a probléma szinte kizárólag a kínai vakcinával oltottakat érinti, közülük is messze inkább az időseket.

Duda Ernő virológus minden érintettet arra biztatott nyár óta, hogy próbálja ő maga elintézni magának a következő oltást, pontosabban Pfizer-oltást. Szegediekkel előfordul, hogy átugranak Szerbiába, és beoltatják magukat ott, vagy Erdélyben van rokonuk, és elmennek oda. De van olyan is, hogy a magyar orvos minden további nélkül újra beoltja őket – mondta a professzor.

„Az államnak kellene ezt intéznie, de én mindenkit arra biztatok, hogy miután az állam malmai még az Isten malmainál is lassabban őrölnek, ne maradjon védtelen hosszú hónapokon keresztül, oltassa be magát, ha tudja. Ez félig illegális, de az egészség fontosabb ennél” – érvelt Duda Ernő még júniusban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.