2021. december 12., vasárnap

GONDOLKODVA VÁLASZOLNI A RENDSZER ERESZTÉKEINEK LAZÍTÁSÁRA - ARCHÍV BESZÉLGETÉS KONRÁD GYÖRGY ÍRÓVAL

SZABAD EURÓPA
Szerző: KASZA LÁSZLÓ
2021.12.12.


Podcast-sorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban az akkor 60 éves Konrád György íróval 1993-ban készült interjút idézzük fel. A beszélgetésben szó esik őszinteségről, arcélről, a támadók igazságtudatáról és tiszteletlen levelekről.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott el a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja először, és 1993. november 1-ig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagytak hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcast-sorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: 20. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a Szabad Európa Rádió korábbi, 1993. április 11-én sugárzott műsorát idézzük fel. Az akkor 60 éves Konrád György íróval beszélget Kasza László.​

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.