2021. december 8., szerda

HAZAI KORONAVÍRUS JELENTÉS, MEGJEGYZÉSEKKEL – 2021. DECEMBER 08. SZERDA

FÜHÜ BLOG
Szerző: Fühü
2021.12.08.


Hazánkban az elmúlt hétvégén 6.849 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) jelent. Ezzel 1.168.728 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétnapos átlagot tekintve óvatosan kijelenthető, hogy a járvány terjedési dinamikája tetőzik, bár a fertőzésszámok még mindig nagyon magasak.


Az elmúlt 24 órában 213 beteg hunyt el COVID 19 fertőzéstől. A fertőzéstől elhunytak száma összesen 36.048.

Az aktív fertőzöttek száma 184.295. A kórházban ápolt betegek száma is látványosan romló tendenciát mutat. 7.206 koronavírusos beteget ápolnak. Közülük 607-en vannak lélegeztetőgépen. Mivel a kormány engedélyezte, hogy az egészségügyi intézmények változtassanak a statisztikai kimutatások metodikáján ezért a korábbi adatokhoz mért csökkenő tendencia nem értékelhető másként mint az adatok kozmetikázása. A halálos kimenetelű fertőződések egyelőre magasabbak mint előző évben. Hatósági házi karanténban 47.718-an vannak.

A tegnapi napon a korábbi 33 ezres átlaghoz képest jóval kevesebb, 12.881 elvégzett tesztről számoltak be, melyeknek 33,5%!!! volt pozitív, tehát gyakorlatilag minden harmadik tesztalany fertőzött volt.

Az a kormány amelyik koronavírus világjárvány idején képes pusztán politikai, vagy éppen szavazatszerzési okokból felülírni a járványügyi megelőzés, védekezés szabályait, a járvány kitörésekor képes másokra átruházni a szigorítások elrendelését, méghozzá olyanokra, akiknek nem áll rendelkezésére járvány szakmailag döntésképes szakembergárda az a kormány


NEM CSAK FELELŐS, HANEM BŰNÖS IS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.