2021. december 3., péntek

KUNETZ ZSOMBOR A JÁRVÁNYHELYZETRŐL: EZ AZ ÖSSZEOMLÁS

24.HU
Szerző: 24.hu
2021.12.03.


„Ez az összeomlás” – így kommentálta Kunetz Zsombor orvos a Veszprémi Kórház közleményét, amelyben egy sor egészségügyi ellátás szüneteltetését jelentette be. Szerinte csak a kötelező oltással és az oltatlanokra kiterjedő korlátozásokkal lehet elkerülni a még nagyobb bajt.


“Annyira nincs semmi baj, annyira meg sem rezdült az egészségügy, hogy a Veszprémi Kórház már a JÁRÓBETEG ellátást, azaz a szakrendelést is kénytelen korlátozni. A közlemény értelmében, az akut ellátáson kívül szünetel többek között a gyermek neurológia, a gyermek epilepszia, a kardiológia, a gasztroenterológia, de a rákos betegek megfelelő gondozása is. (Gondoljuk végig, labor, képalkotó diagnosztika, EKG, valamint egyéb diagnosztikai eszközök, és szakorvosi vizsgálat nélkül az állapotváltozás ritkán detektálható). Az akut ellátáson kívül, leállt az egészségügy másodvonala a szakrendelés is” – írta az egészségügyi szakértő, aki a következőképpen foglalta össze a jelenlegi helyzetet:

Ez az összeomlás, és csak a kötelező oltással, illetve annak teljes beadásáig az oltatlanokra kiterjedő korlátozással lehet ezen leállások időintervallumát csökkenteni!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.