2021. december 12., vasárnap

VÖLNER NEM CSAK EGY HIBÁS ALKATRÉSZ

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.12.12.


Ihász Sándor, hajdani fővárosi, majd fellebbviteli főügyész igyekezett új megvilágításba helyezni a Völner-ügyet. Azt mondta a Klikktv-nek adott interjúban, hogy nem az az érdekes, mit követett el a már lemondott államtitkár, hanem az, hogy rajta keresztül milyen képet nyerhettünk a NER világáról.


Kétségtelen, ez sokkal súlyosabb állítás, mintha szétszálazzuk, hogyan, miként és mennyi pénzhez jutott hozzá a Völner-család, hogyan fosztogatták az állami pénzeket, sokadmagukkal. Ihász úgy fogalmazott: az eset számára olyan, mintha a kulcslyukon bepillantva ráláttunk volna az egészre, azaz feltárult volna előttünk a Fidesz működésének egész rendszere. Másként: Völner Pál története, a família mesés gazdagodása nem egy kivételes eset, ellenkezőleg: pontosan ez történik a hatalom szobáiban. Márpedig, állítja a volt főügyész, arra lenne szükség, hogy ezt a rendszert pontosan lássák az emberek, végre felfogják, hogy itt 12 éve nem történik más, mint a közpénz módszeres és következetes átemelése a magánszférába. De persze nem igazságosan szétterítve, dehogy! Nagyon is egy kiválasztott réteg, amely hozzájut ezekhez javakhoz; legyen az készpénz, vagy ingatlan, vagy bármely vagyonelem. A végkövetkeztetés, Ihászé, már nevezhető politikainak, bár azt gondolom, hogy egy normális országban nem így lenne, azaz: ennek a rezsimnek buknia kell.

Magyarország azonban kivételes hely, még a környező kelet-európai, egykoron hasonló berendezkedésű országokétól is elüt; itt valahogy a társadalom kevéssé jön izgalomba attól, ha a szeme láttára lopják el az ő pénzét. Más, valamikori szocialista országban látványosan szembemegy a társadalom a hatalom korrupt lépéseivel, szinte mindenhol látunk példát – Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában –, hogy a hatalom embereit belebuktatják a korrupcióba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.