2022. január 19., szerda

CSIRKE FAR-HÁTRÓL ÉS AZ ELLENZÉK BALOLDALI KRITIKÁJÁRÓL

MÉRCE
Szerző: BÜTTL FERENC
2022.01.19.


A baloldali értelmiség körében nem kis vihar dúl. A vihar oka a csirke far-hát. A Mérce hasábjain Kiss Soma Ábrahám kéri számon a szociális érzékenységet A Fidesz komcsizása helyett az ellenzék elárulhatná, hogyan küzdene a milliókat sújtó szegénység ellen című cikkben: „Ne feledjük, hogy Magyarországon ma legalább kétmillióan élnek a létminimum alatt. Nekik pedig, ha tetszik, ha nem, valószínűleg már február elsején komoly segítség lesz, hogy a kormány az októberi szinten maximálja néhány alapvető élelmiszer árát, hisz ki tudja, meddig röpülnének még.

Szalai Erzsébet szociológus Facebook-posztban pirít rá az ellenzékre: „Ha lehet kérni, kicsit több empátiát az ellenzék részéről, különösen a baloldalon. Farhátozás helyett az emberek számára is érthető szociális üzenetek és ígéretek kellenének, nem pedig a szegényeken való gúnyolódás…

Antal Attila politológus így fogalmaz, szintén a Facebookon: „nem azokra kell haragudni és rajtuk gúnyolódni, akiknek sokat jelent az árak befagyasztása! A rendszerkritika nem az emberek ellen van.”

Vannak, akik egyetértenek a fenti állításokkal és vannak akik vitatják őket. És vannak, akik a fentiek kapcsán fidesz-bérencezni kezdenek. Ez utóbbi csoport tagjaival nem érdemes vitatkozni, ők az ellenzéki oldalon vannak ugyan, de ott a fideszes kultúrát jelenítik meg. Mert a Fidesz kulturális kérdés is, tisztelt Hölgyeim és Uraim, és ezzel föladatunk van/lesz, jóval több, mint a Mészáros és Mészáros Kft. ügyeivel – ha és amennyiben. Szóval a fidesz-bérencezőkön most átlépek (nem vitatkozunk, mert lehúznak a szintjükre), és arra koncentrálok, amiben nem értek egyet a fenti állításokkal és az azokat megfogalmazókkal. Szalai Erzsi a baloldal élő lelkiismerete, és akárcsak az ő esetében, úgy Antal Attila esetében is bátran állítható, hogy aki bérencezik az szimplán … áhh, nem írom le, úgyis tudjátok! (A fidesz-bérencezés a fideszes gyurcsányozás megfelelője az ellenzéki oldalon.)

Először is beszéljünk bizonyos módszertani szabályokról!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.