2022. január 18., kedd

LAKHATÁSI PROGRAMOT, BÉRLAKÁSÉPÍTÉST, ENERGIATAKARÉKOS REZSICSÖKKENTÉST ÍGÉR AZ ELLENZÉK

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2022.01.17.


Hosszú távon 30 ezer fiatal lakhatását oldanák meg a családtámogatási rendszer megtartása mellett.


Magyarországon főleg a fiatalok körében elképesztő kilátástalanság. Ennek egyik jele a „kivándorlási spirál felpörgése” az utóbbi évtizedben – értékelte a jelenlegi lakhatási helyzetet e az Egységben Magyarországért hétfői sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik alelnöke, az összellenzék lakhatást érintő programfejezetének felelőse szerint mindennek szimbóluma, hogy a 160 ezres fővárosi albérletárakkal szemben a kormány a 133 ezres minimálbér ígéretével kampányol. Leszögezte:

„A kormány elvette, felzabálta a fiatalok, és nem csak a fiatalok jövőjét, életlehetőségeit. Ezzel szemben az összellenzék megpróbálja mindezt visszaadni: lakhatási programmal, a családtámogatások rendszerével, amelyet megtartunk, bővítünk, igazságosabbá teszünk.”

Z. Kárpát Dániel szerint az Orbán-kormányok eddig több mint 18 ezer család kilakoltatásához asszisztáltak, a legnehezebb helyzetben lévőknek ez „szőnyegbombázással” ért fel. Mint fogalmazott, egy átfogó bérlakásépítési programmal, kollégiumi férőhelyek bővítésével, az üresen álló ingatlanvagyon egy részének hasznosításával éves szinten több ezer a piaci bérleti díj alatt bérlehető lakást hozhatnak vissza a rendszerbe.

„A Fidesz 3 milliós tandíjjal akar kínai egyetemet importálni Magyarországra az adófizetők pénzéből, míg az ellenzék hosszú távon 30 ezer fiatal lakhatását szeretné megoldani. Ezért vissza kell állítani a lakáscélú előtakarékosság rendszerét és a lakhatási támogatás szisztémáját”

– fűzte hozzá a jobbikos politikus.

Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a lakhatási válság miatt a bérből, a fizetésből élők mára olyan helyzetbe kerültek, hogy számukra a lakbérek éppúgy megfizethetetlenek, mint az új lakások árai. A Fidesz eddigi „akciói” a nagy többség számára elérhetetlenek voltak, százezrek keresik eddig hiába, hogyan tudnának javítani az életkörülményeiken, lakhatási viszonyaikon, hangsúlyozta, mondván, megvan a megoldás: 
a bérlakásépítés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.