2022. január 29., szombat

RÁKAY PHILIP PETŐFI-FILMJÉRE 4,5 MILLIÁRDOT AD A KORMÁNY, PAKSON MOCOROG A HUNATOM - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.01.28.



444: 4,5 milliárdból forgathatják Rákay Philip Petőfi-filmjét


4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága a Rákay Philip-féle Petőfi-film gyártására – derült ki az NFI közleményéből. A Most vagy soha! című filmre megszavazott 4,5 milliárd forintból 2 milliárd egyedi kormányhatározat alapján érkezik. A film Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk forgatókönyvéből készül, a közpénzből támogatott influenszer, Rákay Philip producerként is jegyzi az alkotást.

Telex: Hunatom: nem sokat tudni róla, pedig méretes projektekre készül az orosz mintára elnevezett új paksi cég


Honlapja sincs még, de már nagy beruházásokat készít elő a Hunatom Zrt., amely állítólag magyar–francia–orosz nukleáris tengely építésén dolgozik, de az is hírlik, hogy egy új paksi vagy dunaújvárosi oktató-kutató reaktor építése is elképzelhető. A cég ritkán ad hírt magáról, honlapja nincsen, ám a magyar, és néha még a francia sajtóba is belekerülnek olykor a cég együttműködési megállapodásai.

24.hu: A Simonka-per kezdete óta 165 millió forint állami és EU-s támogatást kapott az elsőrendű vádlott

Miközben Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják, az ügy elsőrendű vádlottja többször is vissza nem térítendő állami és európai uniós támogatást kapott a büntetőper kezdete óta. Kékessy Mihály György elsőrendű vádlott a Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartása alapján 2020-ban 82.965.818 forint, 2021-ben pedig 82.286.628 forint agrártámogatást fizetett ki az állami szervezet.

Hvg: Megkötötte a stratégiai megállapodást a 4iG és a Rheinmetall

Végleges megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. A német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,1 százalékos tulajdont szerez a 4iG-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz – írták közleményükben a cégek. Az üzlet részeként a részvényvásárlás mellett a német nagyvállalat 125 milliárd forint értékű, több lépésben megvalósuló zártkörű tőkeemelésben is részt vesz.

G7: Idehaza extraprofitot, külföldön csak veszteséget termel a kormány kedvenc útépítő cége

Magyarországon 14,9 százalékos profitrátával dolgozott 2020-ban a Duna Aszfalt, külföldi leányai (összesen nyolc külföldi leányvállalat hat országban) ezzel szemben 0,1 százalékos mínuszt értek el árbevétel-arányosan. Bár rengeteg a különbség a csoport hazai és külföldi tevékenysége között, ez arra is utal, hogy miben különbözik a hazai építőipari közbeszerzési piac a szomszédos országokétól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.