2022. február 1., kedd

A KORMÁNY NEM AKAR POLITIKAI BALHÉT

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.02.01.


A kormány politikai okból próbálta meg csírájában elfojtani a pedagógusok figyelmeztető sztrájkját, mert nincs szüksége semmilyen balhéra, ami azt sugallhatná, hogy a teljesítménye nem olyan szép, mint amilyennek beállítja – nyilatkozta lapunknak Radó Péter. Az oktatáskutató azt mondja, a pedagógusszakma 2016-ban kikerült a rendszer kegyeltjei közül, mert tagjai fél évig lázongtak. S, hogy közben az oktatás gajra ment? Ez sem érdekli őket, ahogy az ország jövője sem.Miért akarta a kormány már csírájában elfojtani a pedagógus szakszervezetek kétórás figyelmeztető sztrájkját?

– Erre szerintem nagyon egyszerű a válasz, politikai okból. A választások közeledtével, a kormánynak nincs szüksége semmilyen balhéra, ami azt sugallhatná, hogy a teljesítménye nem olyan szép, mint amilyennek beállítja.

De azt eddig is tudták, hogy baj van, nem egy jelzést kaptak a szakszervezetektől a bérproblémáról, a tanárhiányról, sok mindenről.

– Nem érdekli őket. A kormányt nem érdeklik ezek a problémák. 2016-ban kiderült, hogy az a „szeretjük a pedagógusokat” kommunikáció, amit Hoffmann Rózsa bevezetett, nem igazán alkalmas arra, hogy megnyerje a pedagógusokat és a rendszer támogatóivá tegye őket. Ezért 2016 óta hagyja elinflálódni a pedagógusbéreket, miközben minden problémával kapcsolatban a pedagógusokat hibáztató kommunikációt folytat. 2016-ban kikerült a rendszer kegyeltjei közül a pedagógusszakma, és most sincs ott.

Csakhogy közben az oktatás ment teljesen gajra.

– Az oktatás az folyamatosan gajra megy. Az, amit a kormány csinál, csak arra alkalmas, hogy egy folyamatos, vállalható minőségromlás legyen az oktatásban. Még egyszer mondom, ez a kormányt nem érdekli. Szerintem ez ilyen egyszerű, nincs emögött semmi szofisztikált mesterterv, vagy valami hasonló. Egyszerűen nem érdekli őket. Egyetlen dolog érdekli őket, hogy ne legyen politikai balhé, ami erodálná a politikai rendszert...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.