2022. február 1., kedd

ORBÁN MEGMONDTA PUTYINNAK, HOGY ÁPRILISBAN GYŐZNI FOG, PUTYIN SZERINT MAGYARORSZÁG ÖTSZÖR OLCSÓBBAN VESZI A GÁZT

NÉPSZAVA
Szerző: H.GY, GY.D.
2022.02.01.


A magyar kormányfő szerint a látogatása részben békemisszió. Hízelegtek egymásnak bőszen a keddi moszkvai tárgyalásukon.

Kézfogás nélkül vette kezdetét Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor magyar kormányfő keddi találkozója a Kremlben. A Szabad Európa orosz nyelvű szolgálata hívja fel a figyelmet, hogy elmaradt a gesztus, a felek nem fogtak kezet a tárgyalás előtt, az orosz elnök sajnálkozott is, hogy a koronavírus-járvány miatt szükségesek az ilyen intézkedések.

Az orosz elnök tegezte a magyar kormányfőt. Azzal indított, Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban veszi az orosz gázt, az Orbán-kormány pedig sokat tett az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztéséért. Ő az effajta együttműködés folytatásával számol, és bármilyen magyar kormánnyal hajlandó együttműködni – De meg kell jegyeznem, hogy az ön orosz viszonylatban végzett munkájának eredménye alapján, sok mindent tett a magyar és az orosz nép érdekében - fűzte hozzá.

Orbán hétfőn érkezett az orosz fővárosba, hogy Putyinnal tárgyaljon a kétoldalú gazdasági együttműködés kérdéseiről, köztük az orosz földgáz magyar importjának növeléséről. A maga részéről köszönetet mondott Putyinnak, és azt mondta, nagyra értékeli Oroszország segítségét az energetika területén és a Covid-19 elleni küzdelemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.