2022. február 18., péntek

OV’22 – ÁJLÁVJÚ SZETT

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.02.18.


A választás előtt öt héttel, évekre előre gondolkodva kormányunk negyvennyolc (48) milliárd közpénzt csatornázott Demeter Szilárdhoz erősítve az ő „kultúrstratégiai tevékenységét”. Éves bontásban sorolja az Orbán által aláírt rendelet az utalni szükséges összegeket egészen 2025-ig, ami a világ optimista szemléletére utal, lévén, még az is lehet, Demeter Szilárd mint magyari kultúrfőnök már az idei orgonavirágzást sem éri meg. Természetesen Orbán is alább kell adjon akkor az örökös miniszterelnöki címéből, de nem úgy tűnik, mintha fölfognák, a jelenlegi status quo átmeneti.

Az ilyen intézkedések azt a képzetet keltik az emberben, a Fidesz öröknek érzi magát, és legszívesebben nekilátna a piramis építésének – megfelelő keleti tájolással –, ahonnan az istenkirály újjászületve irányíthatná a birodalmat az idők időtlen végezetéig. A Fidesz, Orbán és a hívők már régen elveszítették a kapcsolatukat a valósággal, a diadalmi jelentésektől permanens békemenet-állapotban vannak, és így sugározzák a Demeter által építeni óhajtott jobboldali szellemi és erkölcsi fölényt, ami végignézve rajtuk heroikus feladat. Mármint a sugárzás matéria nélkül.

Márki-Zay, aki tegnapi évtizedértékelőjében bejelentette, az a hivatása, hogy megszabadítsa az országot a gonosztól, Debrecenbe is készül menni nagygyűlést tartani, de a kultúrfölény azt üzente neki, oda be ne tegye a lábát, mert betörik az orrát, és ezzel párhuzamosan lerúgják a veséjét. Mintha migráncs volna a gyöpön. Feltehető, hogy azok, akik Márki-Zay megruházását kilátásba helyezték, március 15-én békemenetelni indulnak ingyen buszokkal, házi főzésűvel a laposüvegben, és beszerezve a békemenet-csomagot, szettet mintegy a rajongás búcsúi kellékeivel.

Ez a kelléktár magában hordozza Demeter „kultúrstratégiai tevékenységét”, a jobboldali szellemi és erkölcsi fölényt. Így kell ennek lenni, hiszen a közel ötezerért rendelhető csomagban van sapka, oldaltáska, karkötő, kitűző, valamint ajándék kokárda is. Emlékezhetünk, leendő köztársasági elnökünk már hónapokkal ezelőtt ilyenekben fotóztatta magát a pártatlanság jegyében, most pedig ideológiai háborút delirál. Akinek van OV’22 satyója, mi másra is gondolhatna, főleg úgy, hogy a békementesek is ilyenben fognak bégetni ezek szerint. Csupa potenciális köztársasági elnökök a sorban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.