2022. március 4., péntek

A NATO FŐTITKÁRA SZERINT KAZETTÁS BOMBÁT IS HASZNÁLTAK AZ OROSZOK, SÚLYOS UKRÁN ÜZENET ORBÁN VIKTORNAK

TELEX
Szerző: TELEX
2022.03.04.


Cikkünk folyamatosan frissül!

Minden fontos információ a háborúról egy helyen.
Percről percre közvetítések, helyszíni tudósítások, összefoglalók.Tovább


- Zelenszkij ukrán elnök drámai beszédet intézett az ukrán és az orosz néphez, miután péntek éjjel tűz ütött ki a zaporizzsjai atomerőműben és az orosz csapatok el is foglalták a létesítményt. „Túléltük az éjszakát, ami megállította volna a történelem menetét” – mondta.

- Az ukrán politikusok visszatérő kérése a NATO tagállamok felé a repüléstilalmi övezet biztosítása, sőt, a NATO-n belül is vannak olyan hangok, amik szerint el kéne ezen gondolkodni.

- Az orosz és a belarusz elnök is megszólalt. Putyin azt mondta, nincsenek rossz szándékaik a szomszédjaikkal szemben, Lukasenko azzal nyugtat, hogy nincs ok aggodalomra, Belarusz a hadműveletekben továbbra sem vesz részt.

- Sírva üzente a magyaroknak Ukrajna budapesti nagykövete, Nepop Ljubov egy pénteki konferencián – reagálva Orbán Viktor szavaira –, hogy stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz.

- Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára megerősítette, hogy Oroszország kazettás bombát is bevetett Ukrajnában. A kazettás bomba valójában nem egy bomba, hanem sok száz, esetekben sok ezer apró bombából álló robbanószerkezet.

- Az oroszok behatoltak Mikolajivba, ahol az egykori Szovjetunió legnagyobb hajógyárai vannak. A település délen, a Fekete-tengertől 65 kilométerre fekszik.

- Az Azovi-tenger partján fekvő, napok óta ostromlott 400 ezres Mariupol alpolgármestere megrázó üzenetben kérte a NATO beavatkozását.

- A Kijevtől északra fekvő Csernyihivben 47-re emelkedett a csütörtöki, lakóövezetet ért támadás halottainak a száma.

- Oroszországban egy most elfogadott törvény szerint börtön jár azért, ha valaki – moszkvai értelmezés szerint – hamis híreket közöl a hadseregről. Egy televízió már be is szüntette a működését.

- Történelmi mélyponton volt a forint, 386,64-ig gyengült az euróval szemben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.