2022. március 19., szombat

EZ A KERESZTÉNYDEMOKRÁCIA 2

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2022.03.19.


„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok! Egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok!” (Orbán Viktor)

Amikor Orbán Viktor 2018-ban átkeresztelte az illiberális demokráciát kereszténydemokráciának, 20 pontban magyaráztuk el, hogy mit takar a kifejezés. Azóta eltelt egy ciklus, és a NER-nek új mottója is lett: Magyarország előre megy, nem hátra. Hogy mit jelent az, amit a kormány épp stratégiai nyugalommal teljesít, azt megint 20 pontban magyarázzuk el.

1. A hivatalosan csak pártelnökként és kormányfőként dolgozó miniszterelnöknek – aki szerint semmi más nem számít, csak hogy legyen gyerek – papíron nincs se hitele, se megtakarítása, miközben a családja egy titkos főúri birtokon József főherceg egykori majorsága helyére milliárdos költséggel lényegében vadonatúj uradalmat épít, ahol a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtér-beépítéses épületeket juhakolnak hívják.

2. Miközben a külügyminiszter a Facebookon úgy tesz, mintha az irodájában dolgozna a fehérorosz politikai válság megoldásán, lebukik, hogy az ország egyik leggazdagabb építési vállalkozójának Lady MRD luxusjachtján nyaral az Adrián, majd erről nem hajlandó mondani semmit.

3. A miniszterelnök falujának dollármilliárdossá feltőkésített polgármestere – akinek egy tévésztárral kötött második esküvőjére állítólag négy kamionnyi élővirágot és dekorációt vittek, és az arborétumban még az aszfaltot is felszedték, hogy ne legyen hepehupás a műfű – megvesz egy 5,9 milliárdos erőművet, kivesz belőle 11,2 milliárd forint osztalékot, majd a kiürült céget 17,4 milliárdért eladja az államnak.

4. A kormányszóvivő a Baszni fogok című számra készít menekültellenes Tiktok-videót, miközben a férje – akit szinte lehetetlen megkerülni, ha valaki a tévében szeretne hirdetni – 35 évre kapott kiemelt nemzetgazdasági érdekké nyilvánított koncessziót a kaszinóira.

5. Az 1,3 milliárdos svábhegyi palotában, amit korábban a jegybank alapítványa vett meg javarészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből, a jegybankelnök fia lakik, aki luxusautókat gyűjt, és a haverjával több mint 100 millió forintos órákat hordanak.

6. Az igazságügyi miniszter, aki menekül a kérdések elől, mióta az ügyészség a közvetlen helyettesét korrupcióval gyanúsítja, 1,5 milliós karórával a kezén jelenti be, hogy hatósági árat vezetnek be a legszegényebbek által vásárolt csirkehúsokra.

7. Az igazságügyi miniszter helyetteséről – aki engedélyezhette, hogy újságírókat és ellenzékieket figyeljenek meg egy izraeli kémszoftverrel – kiderül, hogy több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át a Végrehajtói Kar elnökétől, akiről aztán kiderül, hogy tömegével vette az olcsó ingatlanokat a kormánypárti vezetésű kerületekben, és hogy az egyetemi vizsgáját is elintézte a propagandaminiszter kabinetfőnökének, akinek az apja milliárdos értékű, 3 szintes, úszómedencés házat építtetett Mártonhegyen az évek óta bevétel nélkül, veszteségesen működő cégével.

8. Egy 17 milliárd forintos vadászati kiállítás után a miniszterelnök-helyettes a kormánypárt vezető publicistájával a Bibliában írottakból teológiai érvekkel vezeti le, hogy a Teremtés valódi célja, vagyis az élet értelme a vadászat, és az ember az Úr explicit akarata ellenére tesz, ha nem vadászik.

9. A kormánypárt korrupcióval megalapozottan gyanúsított képviselők segítségével hoz kétharmados törvényeket.

10. Az Alaptörvény szövegezőjét, az évek óta tudatosan homofóbiát és rasszizmust szító kormánypárt egyik alapítóját és európai parlamenti vezetőjét a legszigorúbb járványkorlátozások közepén egy meztelen férfiakkal teli orgiából menekülve, vérző kézzel, az ereszcsatornán lógva, ecstasyval a hátizsákjában találja meg a belga rendőrség...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.