2022. március 1., kedd

MAGYARORSZÁG PUTYIN OLDALÁN AVATKOZIK BE A HÁBORÚBA AZZAL, HOGY NEM ENGEDI ÁT AZ UNIÓS FEGYVEREKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.03.01.


Orbán "semlegességet" hazudik, de ez nem "semlegesség", hanem Putyin támogatása. Amivel nem segíti az ukránokat, azzal Putyint segíti. Az EU és a NATO történetében első eset, hogy az egyik tagállam az ellenség oldalán áll, miközben tagja marad a szövetségnek. Még olyan állandóan semleges országok is segítenek Ukrajnának, mint Svédország, amely fegyvereket küld az ukránoknak, és az örök semleges Svájc is átveszi az EU szankcióit, ami az egyik legfájdalmasabb érvágás lehet az oroszoknak.


Szijjártó Péter arra hivatkozott, hogy Magyarország “ki akar maradni” az ukrán-orosz konfliktusból, ezért nem engedi át Magyarországon az uniós fegyvereket. Ez is szokás szerint képmutató hazugság, mert ezzel nem “kimarad”, hanem beavatkozik a konfliktusba, méghozzá Putyin oldalán. Azzal, hogy az uniós fegyverszállítmány nem mehet keresztül Magyarországon, Orbán Putyinnak segít, neki üzent, kifejezve a lojalitását. A hazai szélsőjobbnak is üzent, ne felejtsék, hogy még mindig fasiszták vagyunk, nehogy megijedjenek, másrészt megnehezítiaz EU és Ukrajna dolgát.

Szijjártó azt mondta, hogy “halált okozó” fegyverek átszállítását nem engedélyezik Magyarország területén, mintha Szijjártó most csodálkozna rá, mint egy jehovista, hogy a fegyverek halált okoznak. Érdekes, azokról a fegyverekről nem jut ugyanez eszükbe, amelyeket Orbán a fegyverkezési programjának részeként vásárol. Mivel a fegyvereket az ukránok kapnák arrra, hogy védjék magukat, ezért a magyar tilalom azt jelenti, hogy nem akarják segíteni az ukránok önvédelmét, és azért aggódnak, mert a “halált okozó” fegyverek a terrort folytató oroszok halálát okozhatják.

Az oroszokért aggódik Orbán és Szijjártó, az ukránokért nem. De mi más lenne a hivatkozás, hogy a “halált okozó” fegyvereket azért nem engedik át Magyarországon, mert azzal “kárpátaljaiakat” ölhetnek meg. Ez is nevetséges hazugság, mert ezekkel a fegyverekkel az ukrán hadseregbe besorozott kárpátaljai magyarok védhetnék meg magukat az oroszokkal szemben, mert miközben Orbán Putyin oldalán áll, Putyin orosz hadserege gyilkolja a kárpátaljai magyarokat is, akik Ukrajna részét képezik. Ha magyarokat akarna védeni, akkor Putyin ellen kelene fordulnia.

Orbán annyit tesz meg, amennyit muszáj, mindenkivel együtt szavaz, mert ha most nem szavazna mindenkivel együtt, akkor Moszkváig repítenék. Ezzel tisztában van a pávatáncos, de az ukránok megsegítését ott akadályozza, ahol tudja. Egyedüliként nem engedett be amerikai NATO csapatokat az országba, megtagadta, hogy fegyverekkel segítse Ukrajnát, mert neki minden fegyverre is szüksége van. Az EU fegyverszállítmányát pedig nem engedi át az országon, mert azok “halált okozhatnak”. Oroszok halálát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.