2022. március 12., szombat

MINDENT KÉZBEN TARTUNK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.03.12.


Mindent kézben tartunk, mondotta a Vezér, miközben kezét továbbra is a zsebében tartva morzsolgatta is egy kicsit.
Optimista ábrázattal biztosította őt mindhalálig szerető népét, a Fidesz lemming-hadosztályait arról, hogy a Honvédség képes megvédeni Magyarországot bármitől, kivéve bármilyen támadást, de a NATO ezt máshogy tudta, ezért aztán mára fel-alá flangálhat az országban akármilyen katonai menetoszlop, ahol csak akar.
Ja!
Jut eszembe, az üzemanyagárakat is kézben tartjuk, meg a keresletet is, legfeljebb olyan hosszú sorok állnak a kutaknál, mint ide Lacháza, de a lényeg a kéz, mely erősen markolja a lényeget.
Amúgy persze az inflációt is kézben tartjuk, én például már beszereztem egy nagyobb tétel vessző-seprűt, melyet majd akkor dobok piacra egy centi aranylánc/db áron, mikor aktuálissá válik a széthajigált bankjegyek összesöprése az utcán, de lehet, kellene még beszereznem egy nagyobb tétel tűzkövet is, az is értékes volt a legutóbbi komoly infláció idején.
Vagy lehet, műanyag hullazsákokat kellene beszereznem, az is jól jöhet a nyuggerek tömeges elhullása esetén, mikor kiderül, hogy élelem nélkül még ők sem tudnak üzemelni, pedig már fokozatosan annyi mindenről leszoktak.
Darabideig úgy tűnt, hogy képesek leszokni az evésről is, már majdnem célt is értek, oszt némelyikük nem átallja éhenhalni magát?

És hát persze a légterünket is képesek vagyunk megvédeni, csak az kell, hogy a drón ne csak negyven percig kóvályogjon hazánk egén, mert a Gripeneknek legalább két óra kell a megtalálásukhoz, de csak azért, mert már láttuk őket az ukrán légtérben.
Igaz viszont, hogy a horvát légtérben már nem annyira.
Csak mondanám, hogy ez egy katonailag elavult, az orosz hadrendből már sok évvel ezelőtt kivont típus volt, vannak már modernebbek is.
Mindenesetre most várható, hogy a költöző vadludakra is rakétákkal fogunk támadni, mert éberségünk felülmúlhatatlan, erős rés vagyunk mi katonai szövetségünk gránitszilárd bástyáján!
Viszont örömmel lehet olvasgatni a média hadijelentéseit, melyek szerint holnapra az ukránok legyakják az oroszokat, akik házról-házra járva kéregetnek némi eledelt a lakosságtól, meg vödörrel járnak haza gázolajért, merthogy kifogyott a harckocsijaikból.
Nem is csoda, hiszen Orenburg messze van, mire Oleg odaér, addigra Oleh a bicajával már régen hazavontatta az elhagyott tankot, jól tud az ilyen jönni a háznál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.