2022. március 2., szerda

OROSZ EJTŐERNYŐSÖK TÁMADJÁK HARKIVET, BIDEN MEGFENYEGETTE PUTYINT

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2022.03.02.


Ukrajna második legnagyobb városát ágyúzta az orosz hadsereg, legalább 21-en meghaltak.

Szerdára virradóra az alábbi események történtek az ukrajnai háborúban.

  • Orosz ejtőernyősök landoltak Ukrajna második legnagyobb városában, Harkivban, amit tüzérségi tűz alá vett az orosz hadsereg. A BBC a város polgármesterére hivatkozva arról ír, a támadás következtében legalább 21-en meghaltak és 112-en megsebesültek. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint rakétatámadás érte a város rendőrségének épületét.
  • Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint a támadást követően az utca túloldalán lévő Karazin Nemzeti Egyetem épülete is kigyulladt. A hírek szerint az oroszok behatoltak a város egy részébe, de egy helyi tisztségviselő közlése alapján az ukránok visszaverték az orosz támadást.
  • Éjszaka folytatódtak a harcok az Ukrajna déki részén fekvő Herszon városában, ahol az orosz erők elfoglalták a vasútállomást és a kikötőt. A Telex azt írja, hogy Mariupolt körbezárták az oroszok, a Kijevtől 120 kilométerre nyugatra fekvő Zsitormirt pedig rakétacsapás érte. Ukrán közlések szerint civil áldozatai vannak a támadásnak.
  • Joe Biden amerikai elnök az Unió helyezetéről tartott éves beszédében úgy fogalmazott, Vlagyimir Putyin alábecsülte a Nyugat reakcióját a háborúra, és elszámolta magát. "Putyin háborúja előre megfontolt volt" - mondta Biden, akit a BBC idézett. Az amerikai elnök arról is beszélt, hogy kitiltják az orosz gépeket az amerikai légtérből, elveszik az orosz oligarchák vagyonát. Közölte ugyanakkor azt is, amerikai csapatok nem fognak részt venni az ukrán háborúban.
  • Putyin erőszakot és káoszt szabadított el, ezért pedig hosszú távon nagy árat fog fizetni – ígérte az amerikai elnök, miként arról a hvg.hu beszámolt.
ITT OLVASHATÓ 

MAGYAR NARANCS AJÁNLÓ (TARTALOMJEGYZÉK)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.