2022. március 19., szombat

TANKOK HELYETT TIKTOK: AZ INFORMÁCIÓS HÁBORÚ

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2022.03.19.


Március elsején az orosz iskolákban különleges társadalomismereti órákat tartottak. Az idegen ügynöknek bélyegzett Mediazona megszerezte a sorvezetőt, amely szerint a tanároknak tájékoztatniuk kellett a gyerekeket. A gyakran feltett kérdések szekciója így kezdődött:

KÉRDÉS: HÁBORÚBAN ÁLLUNK UKRAJNÁVAL?

VÁLASZ: NEM ÁLLUNK HÁBORÚBAN. KÜLÖNLEGES BÉKEFENNTARTÓ MISSZIÓT HAJTUNK VÉGRE, AMELYNEK CÉLJA AZON NACIONALISTÁK FÉKEN TARTÁSA, AKIK ELNYOMJÁK AZ OROSZ NYELVŰ LAKOSSÁGOT.

Amikor ezek a gyerekek óra után végre előkaphatták a telefonjukat, a Facebookjukat és a TikTokjukat görgetve láthattak ukrajnai felvételeket arról, mivel jár ez a békefenntartás. Már a háború első napján az események fontos krónikásai lettek a random felhasználók, többek között civil áldozatokról posztolt videókkal. A következő napokban az egész világot - és ami különösen fontos: Ukrajnát és Oroszországot is - elárasztották az olyan felejthetetlen posztok, amelyek a tankokat saját testükkel feltartóztatni akaró, vagy azokra nemzeti lobogót tűző ukránokról készültek. Eközben az orosz tévéből az ömlött, hogy ez békemisszió, az ukránok pedig tárt karokkal várják a nácitlanításra készülő baráti orosz hadsereget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.