2022. április 6., szerda

A BUDAPESTI OROSZ NAGYKÖVET ELÉGEDETT ORBÁN VIKTORRAL

TELEX
Szerző: NYILAS GERGELY
2022.04.06.


Nagyra értékelte az orosz-magyar kapcsolatok megőrzésére tett magyar kormányzazi erőfeszítéseket Oroszország budapesti nagykövete szerint. Jevgenyij Sztanyiszlavov szerint az Ukrajna körüli helyzetben Orbán Viktor kormánya jól állta a brüsszeli és washingtoni nyomást. A diplomata a Ria Novosztyi állami hírügynökségnek adott interjút, amely alapján nagyon egybecseng a Kreml és a magyar kormány álláspontja, nem csak az együttműködés fenntartásának fontosságát illetően, de abban is, hogy Ukrajna és az ellenzék összefogva akart beavatkozni a magyar választásokba.

A diplomata szerint Orbán Viktor február 1-jei moszkvai találkozóján Vlagyimir Putyinnal közösen kijelölték a két ország együttműködésének legfontosabb területeit, és ebben az energetika, azon belül a paksi atomerőmű bővítése kulcsszerepet játszik.

„Reméljük, hogy hamarosan mindent, a jelenlegi szakaszban szükséges engedély rendelkezésre fog állni” – utalt az Országos Atomenergia Hivatalra, amely a közelmúltban nem adta meg a munkálatok érdemi megkezdéséhez szükséges engedélyt. Hangsúlyozta, hogy a projekt kedvezményes orosz hitelből valósul, munkahelyeket teremt, infrastrukturális fejlesztésekhez járul hozzá, lendületet ad a megvalósításban részt vevő magyar cégeknek, és fenntarthatóbbá teszi az energiatermelést, amelyben az atomenergia jelenleg 52 százalékkal részesül...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.