2022. április 3., vasárnap

A SZEXUÁLTERAPEUTA SZAKMAI VÁLASZA A NÉPSZAVAZÁS KÉRDÉSEIRE

FACEBOOK
Szerző: VÁRHEGYI ANNA
2022.03.31.


A NÉPSZAVAZÁS kérdéseiről az én személyes és szakmai válaszaim:
1. kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

1. válasz: Jelenleg az iskolákban szexualitás fejlődésről szóló foglalkozást csak az iskola tanárai, védőnők és állami szerveken kívül más nem tarthat. Ja de… majdnem elfelejtettem, minden személy vagy szervezet, akit a jogszabályban kijelölt szerv (elvileg EMMI) nyilvántartásba vesz. Csak van egy kis bökkenő: ilyen nyilvántartás MA Magyarországon nem létezik. Tehát SENKI HOZZÁÉRTŐ, SZAKMABELI: szexuálterapeuta, szexuálpszichológus, mentális nevelő, civil szervezet stb. NEM JUT EL A TANULÓKHOZ, sem szülői hozzájárulással, sem anélkül. És mióta is? Amióta a „pedofiltörvénynek” csúfolt törvény beélesedett, 2021 júliusától. Tehát ebben a tanévben nem hallottak a fiatalok szexuális irányultságról (sem), ahogy kapcsolatokról, szerelemről, intimitásról, érzésekről, drogprevencióról sem. ☹

Egyébként pedig nem találkoztam még olyan szexedukátorral, aki ne kért volna szülői hozzájárulást, és ne tájékoztatta volna a szülőket bármilyen felvilágosító programról.
Ennek tükrében nem értem a népszavazás első kérdését, ezért érvénytelenül fogok erre szavazni.

2. kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

2. válasz: Sokszor kellett elolvasnom ezt a kérdést, mert nem igazán értem, hogy ki népszerűsít és mit. És vajon mit értünk „kezelésen” és „népszerűsítésen”?
De ha jóhiszemű vagyok, és megpróbálok rá szakmai oldalról válaszolni, akkor bevallom, hogy 12 év biológia tanítás és 5 évnyi felvilágosító program tartása után végig futtattam az emlékeimben, hogy a gyerekek hányszor kérdeztek engem a nemi átalakító kezelésekről. Háááát, elárulom. A szexedukációs foglalkozáson eddig még NEM érdeklődtek erről. NEM KÖZPONTI KÉRDÉS a fiatalok többségénél. Annyi más, fontosabb, hozzájuk kapcsolódó, őket érdeklő kérdésről beszélünk, hogy ez nem szokott felmerülni. Amúgy pedig miért baj, ha bárki beszélne erről? És hol kezdődik a népszerűsítés?
Ennek tükrében a második kérdés sem értelmes számomra, ezért erre is érvénytelenül fogok szavazni.
3. kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
3. válasz: Nana, ez a legálságosabb kérdés, amelyet feltehetnek (bár szoros a verseny a többivel).

Írjuk be a Google keresőbe azt a szót, hogy „szex”, vagy azt, hogy „pornó”! Nézzük meg milyen képeket mutat a kereső…és gondoljuk végig, hogy az 5 éves kisgyerekek ezeket a képeket látják.

Ma a fiúk nem tudják mi az, hogy spontán magömlés, mert ivarérés előtt kezdenek el maszturbálni felnőttfilmekre. Napjainkban a GYEREKEK 9-11 ÉVES KOR között találkoznak először PORNÓVAL, és 16-17 évesen a fiúk 100%-a pornó fogyasztóvá válik.
Visszatérve a 3. kérdéshez: vajon kik mutatnak be, és milyen méditartalmakat?
Két kattintás, és már tudja, és szembesült is a 7 évesünk mi a BDSM, és mi az anál szex.
Ezért, és sok más okból kifolyólag is értelmetlen, álszent a kérdés és érvénytelenül fogok szavazni erre is.
4. kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
4. válasz: Sajnos ezt a kérdést sem sikerült megértenem. Se alanya, se értelme. Ki? Mikor? Hol? Miért csinálna ilyesmit?
Úgy tűnik, hogy a kérdésgyártóknak becsípődött a „nem megváltoztatás” kifejezés.
Tudjuk, ha NEM akarunk gondolni valamire, akkor nagyon is AZON JÁR AZ ESZÜNK, mint most a törvényhozóknak, akik betegesen féltik és óvják gyermekinket még a nemváltoztatás gondolatától is, nemhogy képi megjelenítésétől.
Ahogy a klasszikus vicc szól két matrózról, akik barkochbáznak:
- Szőrös?
- Nem.
- Akkor rum.
Vajon mi lehet jelen esetben a „szőrös” és mi a „rum”? Bátran kereshetünk ide illő szavakat a népszavazási kérdésekből, vagy a pedofil törvényből! (Pl:-Szexuális irányultság? -Nem.-Akkor nemváltás.)
Úgyhogy a negyedik értelmetlen népszavazási kérdésre is érvénytelenül fogok szavazni.
Ha Te is csatlakozol hozzám, az igeneket és nemeket és ikszeld be! És rajzolhatsz is hozzá valamit a szavazólapra. Mire gondolok? Virágra, boldog emberekre, napsütésre, szivárványra, békegalambra. Mert ezek fontosok. A népszavazás kérdései pedig nem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.