2022. április 5., kedd

AZ AMERIKAI NÉPSZAVÁNAK MINDENBEN IGAZA VOLT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.04.04.


Nem szívesen hivatkozunk arra, hogy mindenben igazunk volt, mert nem ízléses a “bezzegelés”, és cseppet sem örülünk annak, hogy Orbán rendkívül könnyedén behúzta a kétharmadot. De az Amerikai Népszava éppen erre figyelmeztetett: ne bagatellizálják Márki-Zay ámokfutását, borzalmas szövegeit és viselkedését, mert az súlyos vereséget eredményez. Nem örülünk neki, hogy igazunk lett (számunkra ez egy percig sem volt kérdéses), de miután agyongyalázott bennünket az ellenzék, fontos ezt (és ennek kapcsán néhány alapkérdést) tisztázni.

Először is azt, hogy az ellenzék tábora a Fidesz csőcselékének szintjére süllyedt, amely nincs tisztában a sajtó funkciójával, szerepével és feladatával, és ugyanazt várná el a független és szabad sajtótól, mint amit a Fidesz lakájmédiája tesz. Azzal vádoltak minket, hogy ha megírjuk a valóságot, azzal ártunk az ellenzéknek. Elfelejtették, hogy a nyilvánosság és a valósággal való szembesülés demokratáknak soha nem árthat, és ez a sajtó legfőbb feladata. A visszajelzés, a kontroll, az ellenőrzés, az előrejelzés és a figyelmeztetés. Mi ezt a feladatunkat láttuk el.

Azt hazudták rólunk, hogy amilyen képet mi mutatunk Márki-Zay ámokfutásáról, az nem valós kép. Ha nem lett volna választás, örökre megmaradt volna ez a hazugság, de számok nem hazudnak, azok önmagukért beszélnek, és azok bennünket igazolnak. Előre megmondtuk, hogy ha mi nem írjuk meg a valóságot, attól az még létezik, és az urnáknál fog meglátszani, s akkor nem fogják majd tudni, hogy miért buktak ekkorát. Ha a sajtó ellátja a feladatát, nem hazudik, nem leplez el semmit, és figyelnek rá, akkor az ilyen bukások megelőzhetők. Ez a sajtó szerepe.

Megírtuk, hogy ebből sima kétharmados győzelem lesz Orbán javára, ha Márki-Zay-t nem menesztik. Mindig az volt a szöveg, hogy “már késő” és “már nem lehet”. Hazugság, lett volna idő rá. De mi azt is megírtuk, hogy ha az utolsó nap kidobják ezt a dilettáns szerencsétlen akarnokot, aki biztos és stabil ellenzéki előnyt nullázott le az ostoba és buta kampányával, a félfasiszta szövegeivel, az ellenzék árulózásával, a megalapozatlan állításaival, az sincs későn, mert az ellenzék akkor is visszanyerheti önmagát és egy csomó ember visszakapja a hitét, a reményét és elmegy szavazni.


Mindent mondtak ránk, csak azért, mert betöltöttük a szabad és független sajtó feladatát. Az Amerikai Népszava 12 éve az Orbán-rendszer legradikálisabb ellenzéke, mi neveztük először fasiszta diktatúrának, amire tíz éves késéssel jöttek rá mások. Az Amerikai Népszava a legnyíltabb, legszókimondóbb és legegyenesebb ellenzéki, liberális újság, amely ugyanazzal a mércével méri meg az ellenzéket is, mert ez a feladata, és (a lezüllött, elbutult ellenzéki csőcselék tévhitével szemben) ez az ellenzéknek nem árthat, hanem ez az ellenzék alapvető érdeke. Ezért kell a szabad sajtó.

Az Amerikai Népszava az elmúlt fél évben annyi mocskolódásban részesült Márki-Zay Péter miatt, amivel behozta az elmúlt 12 éves lemaradását bárkivel szemben. Lefizetett Orbán-bérencnek, korrupt gazembereknek (“van az a pénz”), Orbán szekértolójának neveztek bennünket, nem beszélve a válogatott szidalmakról, gyalázkodásokról és mocskolódásról. Tucatnyi ellenzéki Facebook csoportból kitiltottak minket az igazságunkkal. Az ellenzéknek, amely állítólag a sajtószabadságért küzd, nem kellett a sajtószabadság, mert a szabad sajtó nem azt írta, amit hallani akart.

Ez a bukás biztos receptje, amit előre memondtunk, és be is következett. A szomorú az, hogy ezt nemcsak az internet aljanépe követte el, hanem vezető értelmiségiek, magas entellektüellek, még kiváló újságírók is, akiknek leginkább tudniuk kellene, hogy a sajtó nem hazudhat, semmilyen nemesnek tartott cél érdekében sem, mert ha megteszi, azzal a nemes célnak árt. Szembesülnie kell az ellenzék támogatóinak azzal, hogy amit csináltak, az káros és ártalmas. Mert ha nem így reagálnak, akkor kieszközölhettek volna olyan változásokat, amelyek megelőzik ezt a hatalmas bukást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.