2022. április 27., szerda

HATTYÚDALOK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.04.27.


...Az oktatás alapkérdése a szeretet – intett minket búcsúzóul miniszterünk –, és ezen belül az, hogy gyermekeinkből hívő és értékorientált embereket neveljünk. Összefoglalva: nem. Az értékorientációt még csak-csak aláírja az ember, ha majd kifejti a távozó miniszter, mit is szeretne ezzel mondani. Hívő embereket azonban ne neveljen az oktatás, mert nem ez a feladata és ilyet senki nem is kért tőle. Sem Káslertől, sem Orbántól, az ég egy világon senkitől sem kért ilyet senki. Ezt az irányt még ki lehetne egészíteni bőséges tartalommal, de tudjuk, és unjuk. Káslert is unjuk nagyon és a gazdáját is, de míg az egyik megy, a másik marad.

És itt érünk a célegyenesbe, hogy igazság szerint olyan mindegy, Kásler miket delirál, az is érdektelen, ki lesz az utódja vagy lesz-e egyáltalán. És az is tök mindegy, hány ilyen hattyúdalt hallunk még május másodikáig, és az is, hogy a távozók helyére ki jön vagy jön-e egyáltalán valaki. Orbán miniszterei eddig sem nagyon értettek ahhoz, ami a feladatuk lett volna, lévén értékmérőjük csakis a hűség. S amíg az megvan, az senkit nem zavar – Orbánt meg pláne nem –, hogyan cseszik szét, amit jobbítaniuk, vagy legalább működtetniük kellene. Ezután sem lesz másként, elég csak Pintérre mint az egészségügy irányítójára gondolnunk, és nincs is több kérdés.

Illetve egy azért van, hogy mi lesz velünk, és mi lesz ezzel a szerencsétlen országgal. Azt kell azonban tapasztalnunk nagy lehangoltan, hogy épp ez az, ami senkinek eszébe nem jut. A többségnek elég, ha Orbán állócsillagként ragyog a füstös egén, az élettől ennél több elvárása nem is igen van. És innentől mondhat bármekkora ökörséget Kásler vagy a többi és aki utánuk jön – vagy nem –, ma és holnap is azzal a tudattal térhetünk nyugovóra, hogy minden elromlott, és soha nem lesz vége. Ez ugyan kiábrándító, de felszabadító is egyben, mert elveszi az élet terhét, hogy valamit várjunk tőle, és a felelősséget is, hogy akarjunk változtatni rajta. Utánunk az özönvíz, örvendjünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.