2022. április 6., szerda

NEM A CENTRÁLIS ERŐTÉR TÉRT VISSZA, PUTYINI, IRÁNYÍTOTT DEMOKRÁCIA JÖHET

SZABAD EURÓPA
Szerző: KELLER-ALÁNT ÁKOS
2022.04.06.


A kétharmadot meg tudta volna akadályozni az ellenzék, de a jelen körülmények között az a maximum, mondja Labanino Rafael. A politológus szerint egy hosszú távú stratégia mentén végigvitt konfrontatív politikával tudná csak megmutatni az ellenzék a választóknak az Orbán-rezsim valódi arcát.


„A mostani tudásunk szerint amit a jelenlegi ellenzék legfeljebb el tudott volna érni, az a kétharmad megakadályozása lett volna. Hatalmas kudarc, hogy ez nem sikerült ” – mondja Labanino Rafael politológus. Az alapvető probléma szerinte, hogy az ellenzék a 2018-as pályán játszott, miközben a Fidesz négy éve 2022-re készült.

Nem csak a Jobbik szavazói pártoltak el

Mindenkit meglepett, hogy eltűnt mintegy 850 ezer szavazó az ellenzéki oldalról. A komoly ellenzéki sikereket hozó 2019-es önkormányzati választáson is úgy látszott, működik az összefogás, mondja az elemző. A közvélemény-kutatási átlagok azt mutatták, hogy a 2018-as ellenzéki tábor nagyjából meglesz most is (ha csökkent is valamivel). Még a Medián utólag legpontosabbnak bizonyuló kutatásai sem mutatták, hogy ennyire rossz a helyzet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.