2022. április 13., szerda

OLCSÓ LAKÁST AKAR? MÁR NINCS HOVÁ MENEKÜLNI - VIDÉKEN IS BELENDÜLTEK A BEFEKTETŐK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.04.13.


Idén márciusban Budapesten és vidéken is a befektetés volt a legfőbb lakásvásárlási cél – derült ki a Duna House (DH) friss jelentéséből. Több más elemzés szerint a növekvő kereslet nyomán ott is meredeken emelkedni kezdtek az árak, ahová korábban a kisebb pénzűek fordulhattak.


A KSH és Eurostat adatai szerint a 2015-ös árnak Magyarországon a 2,1-szeresét kellett fizetni a lakásokért tavaly év végén, ami az uniós országok között a legmagasabb érték – emlékeztetett az ingatlan.com. A hirdetési portál elemzésében leszögezte: a használt lakások előzetes hivatalos árindexe a múlt év utolsó negyedévében országos szinten 20 százalékos áremelkedést mutatott, ami leginkább 
az olcsóbb lokációkban lévő lakóingatlanok drágulásával magyarázható.

Az ingatlan.com körképéből kiderül, hogy a fővárosban április első napjaiban az új lakások átlagos négyzetméterára a kínálati piacon közel 1,1 millió forint volt, ami 21 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A budapesti használt lakások árnövekedése 17 százalékos volt, így 873 ezer forintot tett ki. A Budapesten kívüli nagyvárosokban az új lakások átlagos négyzetméterára 736 ezer forint volt, ez 26 százalékos éves áremelkedést takar. A használt lakóingatlanok kínálati ára 28 százalékkal 522 ezer forintra nőtt..
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.