2022. április 10., vasárnap

TÖMEGSÍROKAT HAGYNAK MAGUK UTÁN A KELET FELÉ TARTÓ OROSZ CSAPATOK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.04.10.


Általános vélemény szerint nagyon komoly támadás várható Kelet-Ukrajnába, ahova az orosz hadsereg átcsoportosítja az erejét. Az oroszok célja ugyanis megteremteni az összeköttetést a Krím és a Donbasz között. Az ukránok szerint már 19 ezer orosz katona veszítette életét a harcokban, köztük kilenc magas rangú katonatiszt. Kijevben kezd visszatérni az élet a normalitásba, újranyitott az EU diplomáciai missziója. Újabb tömegsírokat találtak az ukránok által visszafoglalt városokban Kijev közelében – ezt az egész világ felháborodottan háborús bűnként ítéli el.


Újabb tömegsírt találtak

Újabb tömegsírt találtak az orosz megszállók kiűzése után a bevonuló ukrán erők a Kijev melletti Buzova faluban. Tarasz Didics, a Buzovát is magában foglaló Dmitrivka közösség vezetője az ukrán televíziónak elmondta, hogy több tucat ukrán polgári lakos holttestét rejtő sírt egy benzinkút közelében találták meg. A halottak számát egyelőre nem lehetett megerősíteni – jelentette a Reuters.

A polgári áldozatok növekvő száma miatt egyre többen tiltakoznak. Emlékezetes, a Kijevtől északnyugatra fekvő Bucsa városában négyszáznál is több polgári lakos holttestét találták meg. A civilek mészárlása miatt a nyugat háborús bűnökkel vádolta meg az orosz hadsereget. Ugyanakkor Oroszország tagadta, hogy civileket célzott volna az általa csak „speciális műveletnek” nevezett háborújában.

Ennek ellentmond a brit védelmi minisztérium friss hírszerzési jelentése, amely bizonyítékokat is tartalmaz az orosz csapatok civilek elleni atrocitásaira. Mint írják, tömegsírokat hagynak maguk után, s bizonyítékok vannak arra is, hogy az polgári lakosokat pajzsként használták a harcokban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.