2022. április 23., szombat

VIKTOR, A VÉDELMEZŐ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2022.04.22.


Egyre kevesebb magyar szavaz a Fideszre, és egyre több Orbán Viktorra. Persze, sokak szerint a kettő egy és ugyanaz, ám ha alaposan megvizsgáljuk a kormánypárt szavazóinak preferenciáit, sokkal többet számít nekik a vezér iránti bizalom, mint a mögötte lévő politikai szervezet működése. Orbán hosszú évek óta tudatosan építi azt az imázst, hogy ő az a problémamegoldó személy a magyar politikában, akire a legnehezebb időkben is számítani lehet. Ehhez olyankor is ellenségeket kell kreálnia, amikor igazából senki se fenyegeti a magyar embereket, ám most a helyzet más. Ezúttal ugyanis valós veszélyekkel kell számolnia, melyek próbára teszik őt is és a mögötte álló pártot is.

A magyar választók már évekkel ezelőtt beárazták a Fideszt, mint politikai tömörülést. Akár ellenzéki, akár kormánypárti egy szavazó, tudja, hogy a kormánypárt egyik legfőbb tulajdonsága, hogy nyakig benne van a különböző korrupciós ügyekben, vezetőik pedig nagyban függenek a Fidesz elnökétől. Azért nem számít különösebben, hogy lebukik egy-egy korrupt kormánytag vagy országgyűlési képviselő, mert a Fidesz szavazói számára nem ez az elsődleges szempont, amikor a szavazófülke magányában eldönti, hová húzza az ikszet.

Ők ugyanis Orbán Viktorra akarnak szavazni, aki megvédi őket a háborútól, a magas energiaáraktól, a migránsok áradatától, Soros György ármánykodásaitól, az erősödő inflációtól, a külföldről pénzelt nemátalakító műtétektől, sőt Brüsszeltől is. Orbán olyan apafiguraként funkcionál a magyarok sokaságának agyában, aki nem csak megmondja, mi a rossz és mi a jó, hanem tesz is arról, hogy a rosszat távol tartsa tőlük. Minél tovább marad hatalmon, annál erősebb gyökereket ereszt a kollektív gondolkodásába az a nézet, hogy egyedül Orbán Viktor képes kormányozni Magyarország hajóját azon a viharos tengeren, amely halálos veszélyt jelent számunkra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.