2022. május 10., kedd

MÁR A MAGÁNORVOSRA IS VÁRNI KELL - A FIZETŐS ELLÁTÁSRA IS EGYRE TÖBBEN PANASZKODNAK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2022.05.10.


Az Azénpénzem.hu egyik olvasója jelezte, megdöbbenésére hamarabb került be diagnosztikai vizsgálatra az állam egészségügybe, mint megszokott magánszolgáltatójához. Az egészségpénztári tagok körében végzett friss felmérésből is az derül ki, hogy annak is várnia kell, aki hajlandó fizetni. Szerintük viszont csak harmadannyit, mint a tb-rendszerben.


Az elmúlt két évben elképesztő mértékben, közel 20 százalékkal (44 százalékról 63 százalékra) bővült a magánegészségügyi rendszert is használó magyarok aránya – tette közzé nemrégiben kutatása alapján az EY. Szerintük a pandémia hatására fordultak több tízezren a privát szektor felé, a válaszadók pedig elsősorban a gyorsasággal, a kölcsönös bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolattal és a minőségi környezettel azonosítják a magánegészségügyet.

A magánellátásban inkább érzik úgy a betegek, hogy partnerként kezelik őket, korlátozás nélkül elmondhatják, és panaszaikat alaposabban megvizsgálják, illetve pontosabban felvilágosítják őket – állapította meg a Prémium Egészségpénztár saját tagjai között végzett felmérése alapján. A válaszok szerint egyébként az orvosok szakmai megítélésében nincs érdemi a különbség.

A neten keringő történetek és saját tapasztalataink azonban nem egészen ezt mutatják. Pro, de kontra sem. Előfordult, hogy az állami egészségügyben nem csak a kevés figyelem, de a hozzáértés is hibádzott, amit azután jó pénzért, de azonnal helyre tett egy magánorvos. Más esetben a fizetős vizsgálat mindent rendben talált, az állami tüdőgyógyászati kontroll viszont azonnal orvosolandó eltérésre bukkant. Az Azénpénzem.hu egyik olvasója pedig őszinte döbbenettel azt jelezte, hogy hamarabb került be diagnosztikai vizsgálatra az állami egészségügybe, mint megszokott magánszolgáltatójához...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.