2022. május 14., szombat

PETSCHING MÁRIA ZITA, KÉRI LÁSZLÓ: MÁR SENKI SEM VÁLLAL KÖZÖSSÉGET ORBÁNNAL

KLIKKTV
Szerző: KlikkTV
2022.05.13.


Azon már kár keseregni, hogy mi történt április harmadikán, a kérdés inkább az, mi lesz ezt követően, mi lesz az országgal? A neves politológus-közgazdász házaspár a szűkre szabott lehetőségek pillanatképéről beszélt a KlikkTV Mélyvíz című adásában.

Petsching prognózisa szerint ez az infláció korántsem érte el a csúcsot, „egyértelműen látszik, hogy az infláció tovább fog nőni, a piaci árak nőttek, nem csak a termékek, de a szolgáltatások árai is nagyobb mértékben nőttek. A piac felszívta magát az áremeléssel”.

Olyasmi történt, ami áprilisban nem szokott. „A cégek elkezdték újra beárazni a termékeiket, ami az év elején volt eddig szokásos. A januári áremelésre most újabb áremeléssel reagáltak a piaci szolgáltatók. Mert megtehették, érezve a rendkívül nagy keresletet, miután a kormány is kiszórt 1800 milliárd forintot a választások megnyerése érdekében. Plusz a béremelések.”

Kéri László mindezt egy szélesebb körű folyamat részeként értékelte. „Körvonalaiban már látható a megalakuló hetedik Orbán-kormány, amit olyan, alig megoldható nehézségek várnak pár hónapon belül, amik semmilyen tekintetben nem hasonlíthatóak sem ’98-cal, sem a 2010-’14-’18-as kormánykezdettel. És ez csak az egyik problémakör, amiből még legalább ötöt látok körvonalazódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.