2022. június 11., szombat

FELÉLED AZ ÖRÖK VITA! A HORVÁT TENGERPARTON VAGY A BALATONON OLCSÓBB A NYARALÁS?

PORTFOLIO
Szerző: NAGY KÁROLY
2022.06.11.


Beindult a horvát szállások foglalása, összértékük több mint ötszöröse a tavalyinak. A magyarok a kedvező árat, az ingyenes lemondást, az előleg nélküli foglalást és a sok pozitív vendégértékelést tartják fontosnak. Bár a koronavírus-járvány előtt sokan már januárban lefoglalták horvátországi nyaralásukat, idén ez inkább májusban kezdett el felpörögni. Az egyik legnagyobb hazai szállásközvetítő szerint azonban még így is kevesebb a beérkezett foglalások száma, mint 2019-ben ugyanekkor. A foglalási érték azonban már kissé nőtt, ami részben a drágulást is jelzi. Bár sokat mentek felfelé a hazai szállásárak, úgy tűnik, hogy Horvátország is érdemben drágább lett.

Jelentős drágulás a szálláshelyeken

Idén két személyre és 7 éjszakára, három csillagos szállodában 200 és 350 ezer forint között, négy csillagos szállodában 350 és 550 ezer forint között, míg öt csillagos szállodában 600 és 800 ezer forint között találnak a nyaralni vágyók kínálatot, félpanziós ellátással a nyári hónapokra - mondta Rádóczy Andrea, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének balatoni régióvezetője a Portfolionak.

A szálláshelyek átlagár növekedése jelenlegi információik alapján átlagosan 10-35 százalék között mozog

- emelte ki Rádóczy Andrea. A balatonfüredi Hotel Golden Lake Resort szállodaigazgatója azt is megemlítette, hogy ez nem feltétlenül jelent fedezetet a drasztikusan megnövekedett energia-, élelmiszerárakra, valamint a bér és egyéb juttatásokra.

„A bérrel kapcsolatosan fontos megjegyezni, hogy ez esetben nemcsak a jelentősen emelkedő bérigényekről beszélünk, hanem a folyamatos toborzás, valamint a ma már csak távolról érkező dolgozók lakhatási és egyéb extra juttatások költségével is tervezni kell” – mondott el egy másik áremelő tényezőt Rádóczy Andrea...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.