2022. június 11., szombat

HÉTVÉGI OLVASNIVALÓK TIHANY ELESTÉTŐL AZ INDIAI KÜRTÖSKALÁCSIG

444.HU
Szerző: HORVÁTH BENCE
2022.06.11.


Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevelének hétvégi kiadása, az elmúlt hét legjelentősebb, érdekesebb vagy épp szórakoztatóbb anyagaival. A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni, szerintem érdemes!

A háború

Az orosz-ukrán háború aktuális történéseit ebben a folyamatosan frissülő cikkünkben lehet követni. Folytatódott a sorozatunk is, melyben Király András mindennap összefoglalja, mi történik a frontokon. Hetek óta a leghevesebb harcok Szeverodoneck városánál zajlanak, a legfrissebb összefoglalót erről itt lehet elolvasni.

Megírtuk, hogy miért száműzhette Budapestre Hilarion metropolitát a Putyin-hű Kirill pátriárka, és interjút készítettünk Hanna Ljubakova belarusz újságíróval, aki többek között arról beszélt, hogy szerinte a belarusz ellenzék számára világos, hogy a harcuk összekapcsolódik az ukránok háborújával, mert minél gyengébb Putyin, annál gyengébb Lukasenka. És elmondta azt is: a belarusz állami médiában éppen úgy dicsérik Orbánt a Nyugattal szembeni ellenállásért, mint az orosz propagandában.

Az összeomlott osztályok

Az intenzív osztályok, ahol többen haltak meg, mint ahányan meggyógyultak: vannak kórházak, ahol tavaly a legsúlyosabb betegek 60 százalékát elvesztették. Ilyen a járvány előtt sehol sem fordult elő: 2019-ben 9500-an haltak meg a magyar intenzív osztályokon. 2021-ben 18 ezren. A héten jelent meg cikksorozatunk második része, az elsőt itt lehet elolvasni.

Kapcsolódó publicisztikánkban pedig arról írtunk, hogy mi derült ki az általunk indított közérdekű adatigénylő perben, és hogy mit jelent az valójában, hogy az állami hivatal elmondása szerint úgy kezelték a járványt, hogy egy sor adatot be sem kértek a kórházaktól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.